זוכרים את הימים בהם קרוסלות מסתובבות היו מוכרות לנו רק מביקורים נדירים במקומות מאובטחים? תחנות רכבת, קניונים ואולי גם משרדים מסוימים… אבל בקרת כניסה היא כבר מזמן לא אביזר של תחנת רכבת, לא מעט עסקים וחברות כבר התקדמו למגוון מתקנים ופתרונות שמסייעים להם בבקרה ושליטה על הנכנסים. למה זה חשוב? קודם כל כיוון שהמציאות בה אנו חיים נעשית פחות ובפחות בטוחה ואנו חשים יותר זקוקים לשכבות הגנה נוספות, ובצדק. זה לא רק המצב הבטחוני אלא גם הפשיעה המשתוללת ותחושת הביטחון הכללית שחווה ירידה ברמה הציבורית, כידוע. אבל בקרת כניסה היא גם כלי עזר למטרות נוספות שלנו כבעלי עסק, מוסד או מבנה אחר. למשל- לשמור על כניסה איטית רגועה של הנכנסים, לוודא שהישראלים שלנו לא ידחפו, יעקפו את המבוגרים בתורם או ייכנסו בשעות שאינן מורשות למשל, למנוע יציאה לא מורשית של אי מי, ויש עוד.
סוגי קרוסלות
אז קודם כל, לא רק קרוסלות יכולות לשמש כבקרת כניסה. יש לא מעט מתקני בטיחות המאפשרים בקרת כניסה מצוינת, ונמצאים בשימוש אזרחי. אבל- וזה חשוב לדעת, מרבית בקרות הכניסה עברו כיום לשילוב אמצעים טכנולוגיים מגוונים המקלים על הבקרה והופכים אותה לבעלת יכולת שליטה איכותית ומדויקת, בלתי מכבידה ומאבטחת ברמה הגבוהה ביותר. תוכלו להרכיב קרוסלה רגילה, ישנו גם טריפוד– מחסום חשמלי קטן למעברי הולכי רגל, הנקרא על שם מבנהו- כעין חצובה בעלת שלושה רגליים אלכסוניות המונחת במאוזן וחוסמת את המעבר, אתם וודאי מכירים זאת מתחנות הרכבת למשל, ועוד הרבה. יתרונן של מערכות בקרת כניסה העכשוויות הוא כאמור באמצעי השליטה החשמליים.
למה זה טוב
אמצעי בקרה אוטומטיים המשולבים במערכות בקרת כניסה יכולים לעשות שימוש בכל אמצעי זיהוי שתרצו, החל מטביעת אצבע ביומטרית, המשך לזיהוי באמצעות הטלפון והלאה למערכת תשלום. בתחנות הרכבת למשל- הטריפוד או מחסומים אחרים מבוססים על הרב קו או כרטיס כניסה שתכניסו במקום המיועד. בכניסות בניינים לרוב תהיה הכניסה מבוססת על קודן או מערכת ביומטרית, לפעמים על מספר טלפון, וגם בחניונים נוכל לראות מערכות בקרת כניסה המבוססות עם אמצעים טכנולוגיים מגוונים שאינם דורשים את היציאה הפיזית מן הרכב כדי לשחרר את המחסום. שימוש בבקרת כניסה מגן על המשתמשים בו, מאפשר לנו לתת שירות טוב יותר בכל מקום שאנו מחפשים לעשות זאת, ולהפוך את חיינו לפשוטים יותר ומהירים יותר. רום טכנולוגיות גאים להוביל אתכם לשם.