על פי ניתוח של עמותת אור ירוק לנתוני הלמ"ס בבחינה של חמש השנים האחרונות עולה כי החודש בו המסוכנות הגבוהה ביותר להיפגע בתאונת דרכים בתחום העירוני בישראל הוא יוני. החודש המסוכן ביותר ברמת גן – אוגוסט עם יותר מ-36 נפגעים בממוצע כל חודש ב-5 השנים האחרונות.
בחודשי הקיץ יותר אנשים מבלים בחופשה, מחוץ למסגרות, השגרה נשברת, החום הכבד מגביר את העייפות וקשה יותר להתרכז. על פי ניתוח של עמותת אור ירוק לנתוני הלמ"ס בבחינה של חמש השנים האחרונות (2014-2018), עולה כי החודש בו המסוכנות הגבוהה ביותר להיפגע בתאונת דרכים בתחום העירוני הוא חודש יוני.
ברמת גן נמצא כי החודש המסוכן ביותר להיפגעות בתאונות דרכים הוא אוגוסט במהלכו נפגעו 183 בני אדם בין השנים 2014-2018, הבא אחריו במסוכנות הוא מאי במהלכו נפגעו 159 בני אדם בחמש השנים האחרונות.
בגבעתיים נמצא כי החודשים המסוכנים ביותר להיפגעות בתאונות דרכים הם פברואר ואוקטובר במהלך כל אחד מהם נפגעו 38 בני אדם בין השנים 2014-2018.
בחמש השנים האחרונות נפגעו בחודש יוני 6,456 בני אדם בתאונות דרכים בערים ובישובים, החודש הבא אחריו במסוכנות הוא מרץ שבמהלכו נפגעו 6,312 בני אדם, לאחריו מאי שבמהלכו נפגעו 6,232 בני אדם בתאונות ואחריהם אוגוסט ויולי בהפרשים קטנים: 6,211 נפגעים בחודש אוגוסט ו6,206 נפגעים ביולי. החודש בו המסוכנות היא הנמוכה ביותר הוא החודש החורפי דצמבר כאשר בחמש השנים האחרונות נפגעו בתאונות בחודש זה 5,182 בני אדם.
בתל אביב-יפו נפגעו במהלך חודש יוני בחמש השנים האחרונות 806 בני אדם והוא החודש בו מספר הנפגעים הגבוה ביותר בעיר, גם בירושלים מספר הנפגעים הגבוה ביותר בחודש יוני – 698 נפגעו בתאונות דרכים. בחיפה נפגעו 400 בני אדם בחודש יולי והוא החודש המסוכן ביותר בעיר, בבאר שבע ובפתח תקווה החודש המסוכן ביותר הוא דווקא מרץ שבמהלכו נפגעו בתאונות דרכים בבאר שבע 287 בני אדם ובפתח תקווה 286 .
בעמותת אור ירוק הנאבקת בתאונות הדרכים מדגישים כי "החום הגדול כבר הגיע ואנו עוברים ימים של שרב וחמסין, הרכב לוהט והעייפות גוברת, כל אלה מכבידים על הנהיגה ופוגמים בערנות שלנו. חשוב להיכנס לכלי הרכב לאחר מנוחה והתרעננות, להקפיד לשתות משקאות קלים לפני הנסיעה ולנסוע ברכב ממוזג ומאוורר. במידה וחשים עייפות במהלך הנהיגה חשוב לעצור להתרעננות במקומות המיועדים לעצירה, לאכול משהו קל ולשתות משקה צונן ורק לאחר שמתאוששים ניתן להמשיך בנסיעה."
ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "בדיקת החודשים בהם נרשמת היפגעות יתר בערים מאפשרת לכלל הגופים האמונים על הבטיחות בדרכים ובהם ראשי הערים, משטרת ישראל ומשרד התחבורה והבטיחות בדרכים, לפעול באופן ממוקד יותר לשיפור הבטיחות. נתונים אלה יכולים להוות כלי אפקטיבי להקטנת מספר התאונות והנפגעים. בחודשים האדומים חייבים להגביר את המודעות לתאונות הדרכים ובעיקר את הנוכחות והנראות המשטרתית כדי למנוע עבירות תנועה שיסכנו את החיים של כולנו. החופש הגדול כבר כאן וגופי הבטיחות חייבים לשלב ידיים כדי שכל הילדים יחזרו אל ספסל הלימודים בריאים ושלמים".