מנתוני עמותת 'אור ירוק' עולה כי 54 צעירים בגילאי 15 עד 24 נפגעו ברמת גן במהלך שנת 2015 (עד לחודש נובמבר).הסיבות העיקריות לתאונות:עייפות, נהיגה במהירות גבוהה, נסיעה ללא חגורות בטיחות ונהיגה תחת השפעת אלכוהול.
מנתוני עמותת אור ירוק עולה כי בשנת 2015 נהרגו 60 (כולל דרכים בין-עירוניות) צעירים בתאונות דרכים, נתון דומה לשנת 2014, כאשר 26 היו בני החברה הערבית ואילו 33 משתייכים למגזר היהודי. כלומר, למרות שהחברה הערבית מהווה רק 20% מכלל האוכלוסייה בישראל, 43% מההרוגים הצעירים בתאונות דרכים הם ערבים (הנתונים נכונים ל- 27.12.15).
ברמת גן נפגעו 54 צעירים (גילאי 15-24) מתוכם ארבעה באורח קשה ובגבעתיים השכנה נפגעו 10 צעירים בתאונות דרכים ב-11 החודשים הראשונים של שנת 2015.
אוכלוסיית הצעירים (15-24), היא אחת האוכלוסיות הפגיעות ביותר במדינת ישראל מתאונות דרכים, יחד עם קשישים וילדים.עייפות, נהיגה במהירות גבוהה, נסיעה ללא חגורות בטיחות ונהיגה תחת השפעת אלכוהול –כל אלה מאפיינים את נהיגת הצעירים. נוסף על מאפייני נהיגה אלו, הצעירים הם נהגים חסרי ניסיון ואינם יודעים כיצד להתמודד עם הסכנות שאורבות להם בכביש.
כדי לצמצם את היפגעותם הגבוהה של נהגים צעירים בתאונות דרכים, עמותת "אור ירוק" מפעילה את תכנית "סינמה דרייב", אשר מורכבת מתכנית מולטימדיה תלת ממדית שבאמצעותה נחשפים בני הנוער לסכנות שהכביש מציב בפניהם.
בין הנושאים העיקריים בהם מטפלת התכנית: נהיגה במהירות מופרזת, הסחת דעת, נהיגה תחת השפעת אלכוהול וסמים, לחץ חברתי ואי חגירת חגורת בטיחות.
כדי לצמצם את מספר הצעירים שנפגעים מדי שנה בתאונות דרכים, יש להגביר את האכיפה במקומות הבילוי ולהרתיע נהגים צעירים מלנהוג תחת השפעת אלכוהול. כמו כן על המשטרה לאכוף את חוק 0% אלכוהול, האוסר על נהגים חדשים לשתות כל כמות אלכוהול שהיא לפני הנהיגה.
שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "משרד החינוך חייב לכלול שיעורי בטיחות בדרכים במערכת השעות לתמידי כיתות ט' וי' כדי לצמצם את מספר הנפגעים הגבוה בקרב בני הנוער בתאונות דרכים. ישנה משמעות גדולה מאוד ללימוד של לפחות שעה שבועית אחת של בטיחות בדרכים. הטמעת ערכי הזהירות בדרכים בגיל צעיר יכולים להציל חיים".