באזור חיפה פועל מרכז רפואי מתקדם לניתוחי עיניים בשם "מעין", המציע מענה מרפאתי וניתוחי מהיר לכל תושבי הצפון מידי מנתחי עיניים מובילים. אחד מהם הוא ד"ר מודי נפתלי, הנמנה על הבכירים שבמנתחי הקטרקט בישראל. לפניכם סרטון בו מספר ד"ר נפתלי באופן פשוט ובהיר על ניתוח הקטרקט.
קטרקט איננו מחלה אלא מצב בו עדשת העין מאבדת משקיפותה ונעשית עכורה. מאחר שתפקידה הוא למקד את קרני האור על הרשתית, כאשר היא עכורה נוצרת פגיעה באיכות הראייה. מכיוון שאין כל דרך רפואית לנקות את עדשת העין יש להחליפה בניתוח.
בניתוח קטרקט מוציאים את העדשה העכורה ומכניסים במקומה עדשה חדשה שעשויה מפלסטיק. תחילה מבצעים נקב קטנטן בגודל של 2.5 מילימטרים, ודרכו מכניסים מכשיר מיוחד. בקצה המכשיר ישנה מחט עדינה הרוטטת בתדרים של אולטרסאונד, וכך מפוררת את העדשה העכורה, ושואבת את החלקים המפוררים החוצה כשהם מעורבבים עם נוזל שטיפה. לאחר מכן לוקחים את העדשה החדשה מהפלסטיק, מגלגלים אותה בתוך צינורית קטנה ומזריקים דרך הנקב. כאשר העדשה נכנסת אל העין נפתחות הרגליות המיוחדות שלה, והן נתפסות על קרום העדשה המקורית.
יש לציין שבזמן שמחליפים את העדשה אפשר לנצל את ההליך על מנת לתקן גם ליקויים נוספים. לדוגמא, במידה שהקרנית איננה עגולה לגמרי (צילינדר), אפשר להשחיל עדשה ייעודית בכיוון הנכון, אשר תתקן את הצילינדר בקרנית. בד בבד, או בנפרד, אפשר גם להשחיל עדשה מיוחדת עם שני מוקדים (מולטיפוקאלית) שמקנה ראייה גם לקרוב וגם לרחוק. בצורה זו אפשר להפחית את התלות במשקפיים במקרים מסוימים, ובאחרים אפילו לבטל כליל את הצורך במשקפיים. לדוגמא, נמצע ש- 85% ממי שעברו השתלה של עדשות אלו לא נזקקו כלל למשקפיים, ושאר ה- 15% היו זקוקים למשקפיים חלק מהזמן.
חשוב לדעת כי ניתוח הקטרקט עצמו אינו כואב, אינו קשה למנותחים ולרוב גם לא כולל זריקות. הוא נמשך כ- 15 עד 20 דקות, אך הפרוצדורות הנלוות עשויות להימשך 3 או 4 שעות. לבסוף, לאחר הניתוח ניתן לחזור מהר מאוד לשגרת היומיום.
הינכם מוזמנים ליהנות מתמיכה וליווי במרכז המתקדם לניתוחי עיניים "מעין", ולהפיק את המיטב מטיפולי הפרימיום. כמו כן, ניתן לשלוח שאלות בנושא זה לד"ר מודי נפתלי בפורום ניתוחי קטרקט שבפורטל "שאל את הרופא".