עמותת "אור ירוק" פרסמה את מספרי המתנדבים המסייעים לכוחות משטרת התנועה במאבקם בתאונות הדרכים.העיר רמת גן ניצבת בתחתית מספר המתנדבים עם 68 בלבד לעומת 180 בחולון, 100 בפתח תקווה, 180 בראשון לציון ו-135 בתל אביב.אפילו בגבעתיים הסמוכה שבה כשליש ממספר התושבים מתנדבים 50 תושבים.
על פי כמות המתנדבים העירונית בפרוייקט למניעת תאונות דרכים תושבי רמת גן לא מוטרדים מספיק מכמות התאונות בעיר שכן 68 תושבים בלבד מסייעים לכוחות משטרת התנועה במאבקם בתאונות הדרכים ברמת גן.לשם השוואה בערים בעלות סדר גודל דומה של תושבים כגון פתח תקווה וראשון לציון מתנדבים 180 מתושבי המקום.
המתנדבים מסייעים לכוחות משטרת התנועה במאבקם בתאונות הדרכים במסגרת פרויקט "מתנדבים בתנועה" המשותף למשטרה, עמותת "אור ירוק" והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. פעילות המתנדבים נעשית בכל רחבי הארץ, בכבישים העירוניים והבינעירוניים, כאשר הדגש הוא על אכיפה כנגד עבירות המוגדרות כעבירות איכות: ביצוע בדיקות אלכוהול, עקיפה על קו לבן, חציית צומת במופע אור אדום, אי מתן זכות קדימה, אי ציות לתמרור עצור ועוד.
הפעילות מקבלת משנה תוקף לאור ממצאי דוח האכיפה לשנת 2015 שהוציאה עמותת "אור ירוק". מתוך הדוח עולה כי תקציב אגף התנועה במשטרה נמצא במגמת ירידה, בין היתר תקצוב חסר מצד הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים המחויבת להעביר 160 מליון ₪ ובפועל מעביר קרוב ל-40 מליון ₪ בלבד מדי שנה. והתוצאה היא ירידה קשה במספר השוטרים וירידה במספר הניידות. השוטרים עושים את המיטב והמירב באמצעים הדלים שעומדים לרשותם, אך נוכח הקיצוצים הקשים נרשמת ירידה משמעותית ביכולת האכיפה של אגף התנועה, מה שהופך את הכוח האזרחי להכרחי יותר מתמיד.
שנת 2016 נפתחת עם כ-8,300 מתנדבים ברחבי הארץ, מתוכם כ-4,000 מתנדבים בתחום העירוני. מספר המתנדבים לא השתנה ביחס לשנתיים האחרונות, לעומת זאת מספר ניידות התנועה בתחום העירוני ירד, כאשר חלק מהניידות הועבר לתחום הבינעירוני.
שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת "אור ירוק": "אגף התנועה עושה כמיטב יכולתו בכלים המועטים העומדים לרשותו. למשטרה חסרים מאות שוטרים וחסרות מאות ניידות שיפעלו לצמצום תאונות הדרכים. מתנדבי התנועה מהווים כוח אכיפה חשוב וחיובי המסייע לשוטרי אגף התנועה וחשוב מאוד לחזק את הפרויקט ולהרחיב אותו בכל דרך אפשרית. ולכן המשרד לביטחון הפנים וגם משרד התחבורה חייבים לחזק את הפרויקט המבורך הזה ולהגדיל אותו. הצלחת הפרויקט היא ההצלחה של כולנו".
ההכשרה של המתנדבים, המתקיימת במרכז ההכשרה הארצי של משטרת התנועה, ברמלה, כוללת כ-50 שעות לימוד בשני שלבים. בשלב הראשון, המתנדבים מוכשרים לפעול לצדם של השוטרים ובסוף השלב השני מוסמכים המתנדבים לשמש כשוטרים לכל דבר ובעלי הסמכויות הנדרשות. בסיום ההכשרה, מצטרף כל מתנדב למערך מתנדבי התנועה שבתחנת המשטרה, בעירו.מתנדבי התנועה פועלים בשיתוף לשוטרים המקומיים. המתנדבים פועלים בצוותים של שניים במשמרת ומבצעים פעילות אכיפה, ביום וגם בלילה.