Site icon מקומון רמת גן

רק מרק – עשרת המרקים הפופולריים בישראל

מרק הוא מאכל מזין ומשביע שניתן ליהנות ממנו לכל אורך השנה. ישנם מרקי ירקות, מרקים על טהרת השמנת, מרקי בשר מצוינים, מרקי קטניות וזהו באמת עולם שלם ומגוון שתחום הקולינריה אשר כבודו מונח במקומו. בישראל יש סצנת מרקים לא קטנה ואנו כאן כדי להביא את המרקים הכי פופולריים עד לשולחן שלכם!

צילום: pexels

מרק קובה

אחד המרקים הכי מוכרים ומזוהים עם העדה הכורדית הוא מרק הקובה. המרק מגיע במספר גרסאות: תוכלו למצוא מרק קובה סלק, מרק קובה אדום, מרק חמוסטה, מרק קובה דלעת ועוד. כשבעקרון מדובר במרק בשרי המכיל כופתאות מסולת או ג'ריש או שילוב של השניים. בתוכה שמים בשר ומגלגלים. מרקי הקובה הם מזינים וטעימים עד מאוד, עשירים בירקות ומחממים את הבטן ואת הלב גם בחורף וגם בקיץ.

מרק חרירה

זהו מרק בשרי המאפיין את העדה המרוקאית, זהו מרק מצוין מלא בכל טוב ועושר רב של חומרי גלם מזינים. טעמו חמצמץ בשל הלימון שמוסיפים אליו בסיום הבישול, אך הוא נהדר, מזין ומומלץ מאוד.

 מרק כתום

גם המרק הכתום הוא מרק נפלא ועשיר בירקות כתומים מזינים ומלאי בטא קרוטן. למרק הכתום יש שתי גרסאות: מרק חלבי ומרק פרווה. המרק החלבי הוא על טהרת השמנת, הוא קטיפתי, טעים אך גם כבד, משתלב נהדר עם בגאט והוא פשוט תענוג, להכנת מרק כתום נמליץ על בצל יבש, גזר ובטטה. המרק הפרווה טעים לא פחות אך קליל יותר במרקמו, ניתן לשלב בו עשבי תיבול ולהעניק לו ממד טעם עמוק ומגוון יותר, אותו אפשר לשלב עם טוסטונים. להכנתו נמליץ על בצל יבש, בטטה, גזר, דלעת ולמי שאוהב טעם מעט גרגירי גם עדשים כתומות מזינות.

מרק שעועית

מרק שעועית הוא מרק אהוב במיוחד, השעועית השחומה שעשויה היטב עם חתיכות הבשר שמחמיאות לטעמה הופכות אותה למנה מושלמת. רבים אוהבים להוסיף למרק השעועית רסק עגבניות ותבל אותה עם פפריקה חריפה. זהו מרק טעים גם כן אך שונה בטעמיו מהמרק המקורי.

מרק עוף

אם יש מרק מוכר משכבר הימים הלוא הוא מרק העוף, המרק הלאומי לצינון, קירור ומזג אוויר חורפי, אך למעשה הוא נהדר גם בקיץ. זהו מרק מזין אשר יחזיר לכם את הנוזלים והמלחים מיד לגוף וייתן לו בוסט רציני כמו שרק מרק עוף יכול.

מרק ירקות

ככה פשוט ככה טעים. אחד המרקים האהובים ביותר על ילדים. זהו מרק פשוט עם מעט מרכיבים אך טעמו משגע. אפשר להוסיף למרק זה עוף, קציצות בשר, אורז, אטריות, עשבי תיבול לשיפור הטעמים והיד עוד נטויה. העיקר שיהיו לכם שקדי מרק בבית כשאתם מגישים אותו.

מרק אפונה

המרק הירוק והטעים הזה אינו מאכזב. האפונה עתירה בחלבון, ויטמינים, נוגדי חמצון, מינרלים וסיבים תזונתיים. היא דלת קלוריות ולכן מאוד פופולרית בקרב מי שעושה דיאטה. המרק הנהדר הזה יכול לבוא בגרסאות שונות: אפונה עם גזר, עם עדשים כתומות או עשבי תיבול כמו סלרי וכוסברה שמעניקים לה טעם עשיר מאוד.

מרק עגבניות

זהו מרק נהדר, קליל וטעים במיוחד. לעגבניות טעם מתקתק אך בבישול עלולות להפוך לחמוצות ולכן חשוב "לשבור" את חמיצותן עם מעט סוכר.  מרקי עגבניות מהווים מצע מושלם לשילוב עם בצקים כמו פסטה, אטריות רחבות וגם אטריות דקות. ניתן לשלב במרק כמה סוגי גבינות כמו גבינה בולגרית, צפתית, פטה ועוד ולתת למרק טעם נפלא ומיוחד.

מרק פטריות

פטריות הן ירק כה ייחודי, יש המון סוגים מהן כאשר לכל אחת גוון טעם שייחודי רק לה. הפטריות משתלבות נהדר במרקים בשריים וגם במרקים חלביים, ויתרונן הגדול הוא שהן מוסיפות המון טעם למרק שבן הן מתבשלות. תוכלו להכין מרק פטריות פרווה עם שלל סוגי פטריות ולקבל מרק טעים ועשיר שבכל פעם שתרימו את הכף אל הפה תהיה לכם הפתעה של טעמים או להכין מרק חלבי עם שמנת ויין לבן שמעניק לו טעם נוסף, וליהנות מהמרק הנפלא הזה לצד באגט טרי. כמו כן, תוכלו להוסיף אותן גם למרקי בשר עסיסיים ולשדרג את טעמם עד מאוד

מרק בצל

כשחושבים על מרק בצל מיד קופץ לנו לראש "צרפת", מרק בצל הוא מרק עשיר בטעמים עמוקים, משולב בכמה סוגים של בצלים אשר כל אחד מהם מביא את גוון הטעם הייחודי שלו ולכן, לא משנה באיזו גרסה תבחרו, מרק בצל הוא מרק מנצח

Exit mobile version