ארז קיטה, מנכ"ל עמותת או ירוק: "מדינת ישראל מכניסה כסף רב מהקנסות שהיא גובה מעברייני התנועה, הגיע הזמן שהכסף יחזור לאזרחים וישמש להצלת חיים בכבישים – תוספת של ניידות ושוטרים יגבירו את הנוכחות המשטרתית בכבישים וירתיעו נהגים מלאחוז בטלפון ולסכן את החיים של כולנו"
7,341 דוחות בגין שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה רשמו שוטרי ושוטרות אגף התנועה לנהגים הרמת גנים בשש השנים האחרונות (2011-2016) נתון שמציב את אזרחי בירת ישראל במקום השישי מבין כל הערים והישובים במספר הדוחות, כך עולה מנתונים חדשים שמפרסמת עמותת אור ירוק.
במקום הראשון תושבי ירושלים בשני תושבי תל אביב ובשישי תושבי רמת גן שקיבלו 7,341 דוחות במהלך שש שנים (2011-2016) בגין שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה.
ארז קיטה, מנכ"ל עמותת או ירוק: "שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה הפך למכת מדינה, בכל כביש ניתן לראות נהג שמחזיק את הטלפון ביד והעיניים שלו לא על הכביש, כי הוא יודע שכמעט ואין סיכוי שהמשטרה תתפסו אותו. בעולם כבר הבינו כי מדובר באחת הסיבות המרכזיות לתאונות דרכים והגבירו את האכיפה ואת חוסר הסובלנות כלפי שימוש בטלפון בזמן נהיגה. מדינת ישראל מכניסה כסף רב מהקנסות שהיא גובה מעברייני התנועה, הגיע הזמן שהכסף יחזור לאזרחים וישמש להצלת חיים בכבישים – תוספת של ניידות ושוטרים יגבירו את הנוכחות המשטרתית בכבישים וירתיעו נהגים מלאחוז בטלפון ולסכן את החיים של כולנו".
המדינה הכניסה 75 מיליון שקלים מקנסות לנהגים בגין שימוש בטלפון בזמן נהיגה
מהנתונים של אור ירוק עולה כי בשנת 2016 רשמו שוטרי אגף התנועה כ-75 אלף דוחות בגין שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה אשר מהווים עליה של כ-20% במספר הדוחות בהשוואה לשנת 2015.יש לציין כי מספר הדוחות שנרשמו בשנת 2016 נמוך בכ-25% ביחס למספר הדוחות שנרשמו בשנים 2011 ו-2012 שעמד על כ-100 אלף דוחות בכל שנה.
חישוב קל ומהיר מראה כי מדינת ישראל הכניסה לקופתה כ-75 מיליון שקלים כתוצאה מהקנסות לנהגים שעשו שימוש בטלפון הסלולארי בזמן נהיגה, כאשר כל דוח "מזכה" את הנהג בקנס בשיעור של 1,000 שקלים.