הצורך והרצון של אנשים וגופים שונים לקבל מידע חסוי על אחרים נובע משורה של סיבות. מידע חסוי יכול להיות אישי, כלכלי, מסחרי, פרטי ועוד. יש מידע גלוי שניתן למצוא אותו במאגרי מידע שונים ויש מידע שאחר שמגיע מחקירות פרטיות שנעשות על ידי חוקרים המתמחים בכך. מספר דוגמאות לנושאי חקירות: בת זוג החושדת שבעלה בוגד בה, או שהסתיר ממנה כספים משותפים. שותף בעסק שחושד ששותפו מרמה. בנק המבקש מידע על נכסים שנמצאים ברשות חייב שאינו משלם את חובו, וכן, הלאה. חוקר פרטי המקבל את התיק לידיו לומד אותו, משוחח עם המזמין ומתווה תכנית פעולה לאיתור מידע.
מעקב בעזרת ציוד מגוון
חוקר פרטי נעזר בשיטות שונות להבאת מידע. הוא יכול לחפש חומר במאגרי מידע שאינם חשופים לציבור הרחב אבל ניתן להגיע אליהם בדרכים חוקיות שונות. הוא יבצע עיקובים ותצפיות אחר אובייקטים ועוד. לרשות החוקר הפרטי עומדים אביזרים ואמצעים שונים. מצלמות, מכשירי הקלטה, מכוניות למעקב, משקפות, תחפושות ועוד. החוקר מכין דו"ח על תוצאות מעקבים ובמסגרתו מביא גם צילומים והקלטות המוכיחות את החששות. צילומים והקלטות יכולות להיות קבילות בבתי משפט בתנאי שהן נלקחו כחוק. קיימים חוקים מפורשים בנושא וכל חוקר פרטי חייב לנהוג לפיהן כדי לא לסבך עצמו בפלילים ועל מנת שהוכחות אכן תהיינה בעלות ערך ותועלת. חקירה יכולה גם להפריך חששות וגם מידע כזה הינו חיוני ויכול לסייע למזמין.
הקלטות
ככלל אסור להטריד אובייקט או לפגוע בו בכל דרך שהיא. כל הקלטה שנעשית ללא ידיעת האדם המוקלט הינה הקלטה סמויה. החוק קובע כי ניתן להקליט אדם תוך כדי שיחה משותפת עימו ואין חובה להודיעו על כך והדבר גם קביל בבית משפט. לעומת זאת, אסור להקליט אנשים אשר לא היו שותפים בשיחה עימך. כלומר: אסור להקליט קבוצת אנשים שמשוחחת ביניהם. הדבר מהווה עבירה פלילית. בהחלט יכול להיות מצב בו האובייקט אחריו עוקבים משוחח עם אנשים שיחה שיש בה חשיבות להתקדמות החקירה, אבל בגלל החוק אין יכולת להקליטה במקרה כזה החוקר אמור להביא מידע בדרך שונה.
צילומים
מותר להביא צילומים של אובייקטים ברשות הרבים אבל אסור לעשות זאת תוך כדי חדירה לפרטיותם. לדוגמא: ניתן לראות בעל שחשוד כבוגד נכנס לצימר יחד עם אישה זרה, אבל אסור להיכנס ולצלמם בתוכו בגלל שהחוק שקובע שזו פגיעה ברשות היחיד. ניתן להביא הוכחות נסיבתיות. כלומר: תמונות לפני, בעת ולאחר הכניסה לצימר. לעומת זאת, צילום בחנות פרטית שפתוחה לציבור לא תחשב, לרוב, כחדירה לפרטיות. ניתן להתקין מצלמות סמויות במרחבים פרטיים כמו בחנויות, בגנים פרטיים וזאת על פי בקשת בעלי המקום. המצלמות נועדו למעקב ולביקורת על הפעילויות המתבצעות במקומות אלו. כל החוקים הללו נחקקו כדי להגן על פרטיות האנשים ויוצרים אתגרים רבים לחוקרים פרטיים שחייבים לספק מידע רגיש.