חודש אוקטובר נפתח ובכל העולם מציינים את חודש המודעות לסרטן השד. בשנים האחרונות ידוע כי גילוי מוקדם מציל חיים, מה שפחות מוכר הוא שדווקא ריצה מסייעת להחלמה, מפחיתה תופעות לוואי מטיפולי כימותרפיה ומקטינה את הסיכון לחזרת המחלה. לשם כך, קם רק השנה המיזם הארצי 'גמאני רצה' שסחף אחריו אלפי נשים בישראל המתמודדות עם סרטן השד ורצות בקבוצות בעשרות ישובים בעיר מגוריהן מרמת הגולן ועד הנגב.
קבוצת גמאני רצה רמת גן היא אחת הקבוצות הבולטות במיזם והיא קמה בתמיכת עיריית רמת גן רק לפני מספר חודשים, פנה מאמן הריצה מוי קסמן אל מייסד המיזם הארצי עמרי פדהצור והציע לו להקים את קבוצת גמאני רצה רמת גן. היום ניתן לראות אותן רצות בהדרכתו ובהדרכת המאמנת דפנה אידל ברחבי הפארק הלאומי פעמיים בשבוע בוורוד ולא מוותרות על אף אימון. דפנה ומוי הם חלק מ-60 מאמני ריצה וכושר מהמובילים בישראל המתנדבים במיזם בנוסף על האימונים אותם הם מעבירים במסגרת עבודתם.
"זכות ענקית עבורי להוביל את הקבוצה המקומית של 'גמאני רצה', כדי שאף אשה לא תתמודד לבד עם המחלה. הקבוצה שלנו היא קבוצת ריצה מקצועית אבל גם קהילה תומכת לגוף ולנפש. חודש אוקטובר הוא הזדמנות להזמין נשים נוספות שמתמודדות עם המחלה להצטרף אלינו ולשפר את סיכויי ההחלמה". אמר מוי.
"כל אשה המתאמנת בקבוצת 'גמאני רצה' בעיר שלנו היא גם אשת קריירה, אם, חברה – וזו שליחות לסייע להן לתת להן כוח לחזור למעגל הבריאות במהרה" אמרה דפנה.
מיזם "גמאני רצה" הוא נדבך אחד מתוך מערך שלם של פעילויות המאורגנות על ידי עיריית רמת-גן בחודש המודעות לסרטן השד שנערך בחודש אוקטובר. השבוע, בשת"פ עם המרכז הרפואי שיבא, העירייה תפרוס דגלים ורודים תחת הרישום 'נבדקת', בציר שבין רמת אפעל לבית החולים שיבא, שמטרתן לעודד נשים ללכת להיבדק. מלבד פריסה זו העירייה תפעל להארת מספר מוקדים מרכזיים בורוד כמו מגדל משה אביב, הפארק הלאומי וכו'.
"'גמאני רצה רמת גן' הוא אחד המיזמים החשובים והמרגשים ביותר שזכיתי לקדם ולהשיק במסגרת פעילותי כחברת מועצת העיר," סיפרה למקומונט רמת גן חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק מעמד האישה ושוויון מגדרי עוה"ד חיה מנע. "בזכות המיזם הנשים האמיצות שמתמודדות עם סרטן השד מקבלות חיזוק פיזי ונפשי חשוב למאבק הקשה שהן מנהלות להחלמתן."
"אני מזמינה נשים נוספות להצטרף לאימונים שנערכים פעמיים בשבוע ללא עלות" הוסיפה מנע.
גם רה"ע כרמל שאמה הכהן בירך על הקמת קבוצת 'גמאני רצה' בעיר ואמר: "העיר רמת-גן צועדת כל הדרך יחד עם נשות העיר המתמודדות עם סרטן השד. דלת משרדי פתוחה בפני חברות הקבוצה ונשמח לסייע בכל דבר שניתן. אני מאחל לחברות הקבוצה כי הקושי שחיבר ביניהן יעלם וכי פעילותן תהיה סביב האהבה לספורט בלבד"
כדי להגביר את המודעות למחלה, נפתח בתחילת החודש קמפיין גיוס המונים של קילומטרים שמטרתו לאסוף מכל רצי ישראל 40,075 ק"מ ולהקיף את כדור הארץ בריצה. 'גמאני רצה' תכננו לקיים אימון חגיגי בהשתתפות ידוענים וספורטאים מקומיים. אך, הסגר והקורונה שינו את התוכניות. כעת, במקום מרוצים משותפים, הם קוראים לאנשים בבית לצאת לרוץ במגבלות הסגר בשעות הפנאי, ולתרום את ריצתם בפוסט שיתוף ברשת כדי להגביר את המודעות לגילוי מוקדם ולמען בריאותן של נשים החולות בסרטן השד.
תושבי רמת גן הרצים בפארק גם תרמו למיזם ההצטלמו עם מסגרת ורודה מיוחדת שהוכנה לארוע והוצבה ע"י המאמנים בפארק בימים ושעות שונים.
יפית אלפרסון אלמליח, מנהלת קהילת הפייסבוק 'גמאני – גם אני חליתי בסרטן השד' וממובילות הקמפיין מספרת: "דפנה ומוי הם מאמנים מעוררי השראה בקרב נשות 'גמאני רצה' ועושים מלאכת קודש בהתנדבות ובמסירות. אני מודה להם על שילוב האהבה לריצה עם אהבת האדם והרצון לסייע לבריאותן של הנשים המתמודדות עם סרטן השד.
קמפיין הריצה בוורוד של 'גמאני רצה' נועד להגדיל את המודעות לגילוי המוקדם ואת חשיבות הפעילות הגופנית, אנחנו קוראים לנשים ולגברים של רמת גן "לתרום" לנו את הקילומטרים מריצת הפנאי שלהם ויחד ננצח את המחלה".
נציין כי במרכז הרפואי שיבא פועל מרכז מירב לאבחון מחלות שד, המרכז הוקם לזכרה של מירב שמיר-פלדשו שחלתה בסרטן השד בגיל 27, ונפטרה מהמחלה. המכון הוא מעטפת כוללת של שירותים תחת קורת גג אחת בו המטופלת יכולה לקבל את כל מה שהיא זקוקה לו כחלק מהתהליך. מאבחון וביצוע הבדיקות והטיפולים עד לעזרה בקבלת ההחלטות ותיאום בין הדיסציפלינות השונות.
האימונים נערכים פעמיים בשבוע בימים שני ורביעי בערב בפארק הלאומי ברמת גן, ללא עלות ובהרשמה מראש.
“אעשה הכל למען היום הולדת”: האמא שהחליטה לבשל לאחרים כדי לחגוג לבנה יומולדת שנה
פסיקת בית המשפט: ראש העיר רשאי להגביל הכניסה לפארקים ציבוריים לצורך שמירה על בריאות הציבור