במסגרת תכנית של האיחוד האירופאי, נבחרה עיריית רמת גן להיות אחת מתוך 40 רשויות מקומיות בישראל, המשתתפות בימים אלה בסדנה בת 8 ימים בה לומדים נציגי הרשויות השונות כיצד יש להיערך ולהתמודד עם העלייה המתמדת בצריכת משאבי האנרגיה בעיר, בין היתר באמצעות התייעלות וחיסכון באנרגיה, ייצור אנרגיה מתחדשת והגברת החוסן העירוני.
התוכנית, העונה לשם CLIMA MED, היא ביוזמת האיחוד האירופאי ונועדה לסייע לרשויות מקומיות באגן הים התיכון להכין תכנית עבודה עירונית להערכות לקראת שינוי האקלים. אזור הים התיכון צפוי להיות מושפע במידה רבה משינויי האקלים, ולפי הדו"ח של השירות המטאורולוגי מחודש נובמבר האחרון, הטמפרטורה בישראל צפויה לעלות ביותר מ-2 מעלות תוך 100 שנים, כשבמקביל עתידה להיות ירידה בכמות המשקעים, עלייה בשכיחות ועוצמת גלי החום ועלייה הדרגתית של פני הים התיכון.
הסדנה מועברת על ידי חברת "קרן אנרגיה" הישראלית. יחזקאל ליפשיץ, סמנכ"ל תשתיות אנרגיה ומים במשרד האנרגיה, מלווה את התכנית מטעם המדינה, בנוסף לוועדת היגוי שכוללת את משרדי האנרגיה, הגנת הסביבה, החוץ, הפנים ומרכז השלטון המקומי.
תכנית זו היא חלק מהיערכות כלל מדינת ישראל להתמודדות עם ההשלכות של שינויי האקלים. בימים אלה מתקיימת במדריד וועידת האקלים של האו"ם, שנועדה להניע תהליך גלובלי שיביא לצמצום פליטות גזי החממה וימנע את ההתחממות הגלובלית בעלת ההשלכות ההרסניות. שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, מייצג בוועדה את מדינת ישראל ומעדכן בין היתר, על הצעדים שמוביל משרד האנרגיה להפחתת השימוש בפחם מזהם, להגדלת היקף האנרגיות המתחדשות ולהקטנת זיהום האוויר לטובת שיפור בריאות האזרחים.
יחזקאל ליפשיץ, סמנכ"ל משרד האנרגיה: "שינויי האקלים משפיעים על כל אחד ואחת מאתנו והדבר יילך ויתעצם בעתיד. הסדנה המקיפה לנציגי הרשויות המקומיות להתמודדות עם שינויי האקלים, תסייע להן להכין תכניות וליישם צעדים לטובת התושבים. הרשויות, כצרכניות אנרגיה וכמובילות שינוי, יכולות לסייע למדינה להתמודד עם נושא חשוב זה, להפחית את הוצאותיהן על אנרגיה, ולקדם משק אנרגיה עירוני חדשני. רשות מקומית שתיזום ותוביל מהלכים ותכניות בתחום, תשפר את איכות החיים של התושבים הגרים בה ותוכל לפנות תקציבים לתחומים חשובים אחרים".