הודו היא ארץ קסומה המתאימה לרבים. חיילים משוחררים אחרי הצבא, לאנשים הנמצאים על פרשת דרכים ולא יודעים באיזה כיוון הם יבחרו בחייהם, לזוגות רומנטיים או למשפחות המעוניינות להראות לילדיהן את הארץ המופלאה. ואכן, אי אפשר להישאר אדישים למראות הכפריים הקסומים של הודו, בייחוד כאשר מדובר בנהר הגדול או בהרים הגדולים הירוקים הנפרשים לפניכם.
להוציא ויזה להודו עם חלוק וכוס קפה
הוצאת ויזה להודו מעולם לא הייתה מהירה יותר בזכות קיומו של האינטרנט. אתם יכולים לשבת בשקט בביתכם ברמת גן, להדליק את המחשב ביום גשום מבלי לצאת מהבית, למלא את הטפסים הדרושים ולשלוח אותם לאישור. כך תקבלו אישור ויזה להודו בכמה שלבים פשוטים:
- עליכם למלא פרטים אישיים ולציין את סוג הוויזה שאתם מבקשים: תיירות או עסקים.
- חשוב לצרף טפסים רלוונטיים, ולכן לפני שאתם ממלאים את הטפסים חשוב להכין את המסמכים הבאים: תמונת פספורט בקובץ JPG וקובץ סרוק של הדרכון בפורמט PDF.
- זכרו כי הוויזה תקפה ל-60 יום החל מהנפקת האישור, כך שכדאי לציין את תאריך ההגעה שלכם כיום או יומיים לפני הטיסה למדינה.
- הוויזה כוללת היום אישור לשתי כניסות להודו.
- סוג הוויזה שאתם מוציאים צריכה להיות ויזת תייר.
- שימו לב – אל תציינו כי אי פעם ביקרתם בפקיסטן או שיש לכם אזרחות פקיסטנית.
- יש צורך לשלם אגרה תמורת הוויזה, ולכן חשוב להכין כרטיס אשראי על מנת לשלם באתר.
- בשלב האחרון ודאו כי כל הפרטים שלכם נכונים, כי צירפתם את כל המסמכים הדרושים ושלחו את הטפסים המקוונים.
הצורך באישורים מיוחדים
ישנם מקומות בהודו שאליהם לא ניתן להגיע באמצעות הוויזה הרגילה שאתם מקבלים, דוגמת מיזורם, סיקים, צפון מזרח הודו או אנדמן ניקובר. כל מי שמבקש לבקר באזורים אלה זקוק לאישור מיוחד בהודו עצמה. ניתן לקבל את האישורים האלה בערים המרכזיות של הודו דוגמת כלכותא, ניו דלהי או מומביי.
מה אתם יודעים על הודו?
לאחר שהסדרתם את הוצאת הוויזה להודו, כדאי ללמוד קצת יותר על מדינה זו. דבר ראשון, התרבות של הודו היא אחת העתיקות יותר בעולם, והיא כוללת מחול, מוסיקה, אמנות, יצירות ספרותיות ותעשיית קולנוע גדולה. הודו הושפעה בזמנו מתרבויות שונות ובכללן מכובשים סיניים. שנית, כל מי שאוהב אדריכלות ומבנים עתיקים לא יכול שלא להתפעל מהטאג' מהאל וממבנים מרשימים נוספים בהודו. כמו כן, מבנים רבים מושפעים מהתרבות הבריטית שהייתה נפוצה בימי השלטון הבריטי.
אי אפשר לבקר בארץ אחרת מבלי לטעום את המטעמים שלה. המטבח ההודי מתאפיין בעיקר במוצרי אורז וחיטה המתובלים לרוב בפלפל. ולבסוף, תוכלו להתרשם מענף הספורט הנפוץ ביותר בהודו – הקריקט. אמנם הוא חדר להודו בעקבות הכיבוש הבריטי, אך ההודים מצטיינים בספורט זה בזכות עצמם ומקיימים אליפויות רבות. כמובן, יש עוד הרבה מה לכתוב על הודו, אך את הקסם שלה מגלים דרך הרגליים.
המאמר נכתב בשיתוף חברת VisaHodu ויזה להודו, המתמחה בהוצאת ויזה אלקטרונית להודו.