היא עירוניסטית, הוא בן למשפחת דבוראים ותיקה יצרו יחד דבש משפחתי איכותי. הם הפליאו לעשות והמציאו משקה חדש – בירה דבש. אז לכבוד החג קבלו כתבה דביקה במיוחד סיפור של דבש.
אין ספק שמכירות הדבש עולות באופן משמעותי בראש השנה.
מלא סוגים , חברות ואריזות למוצר עם אורך חיי מדף הכי ארוכים שיש.
אז לכבוד חג הדבש הבאנו לכם דבש ישראלי, חלוצי, משפחתי ואיכותי במיוחד, כזה שנעשה מאהבה לארץ, לדבורים ואיך לא… לדבש.
שמרית וברוך פויכטונגר זוג מקסים תושבי היישוב נגוהות שבדרום הר חברון.
בצעירותה שמרית גדלה והתחנכה ברמת גן וכשנישאה עברה יחד עם בעלה ברוך לגוש קטיף, אחרי הגרוש הם נטעו שורשים ביישוב נגוהות.
ברוך, בן למשפחה שעוסקת בדבש ודבורים כבר 50 שנה, עבד כנער במכוורות של הוריו וספג ידע עצום ואהבה לתחום בשילוב לאהבתו לטבע ולארץ, כך שהכי טבעי היה לו להמשיך ולעשות דבש באהבה .
לעומת ברוך שמרית התגלתה באירוניה שהיא אלרגית לדבורים, אבל זה לא זה מה שיעצור אותה, היא ממשיכה במלאכת הדבש עם מזרק אדרנלין בתיק לכל מקרה עקיצה שלא תבוא.
אז הזוג פויכטונגר עובדים יחד בדבש נגוהות – על שם היישוב בו הם נמצאים.
איך זה לעבוד עם בן הזוג?
"לקח לנו קצת זמן עד שלמדנו לעבוד יחד, אבל אנחנו עכשיו נהנים מכל רגע. הסוד הוא בחלוקת תפקידים ברורה , כל אחד עושה מה שהוא טוב בו ומאפשר לשני מרחב ועצמאות. אצלנו אני אחראית על השיווק המדיה והלקוחות וברוך אחראי על כל מה שקשור לדבש וניהול המכוורת".
אז דבש נגוהות התחיל בקטן ביישוב והסביבה ועבר מפה לאוזן , היום תוכלו למצוא אותו בכל הארץ.כן, כן דבש שמיוצר בדרום הר חברון על המדפים בתל אביב.
דבש נגוהות מגיע בכמה טעמים והוא בין האיכותיים והטעימים שטעמנו.
ואיך אנחנו יודעים?
דבש איכותי וטוב נמדד בכמה וכמה פרמטרים אבל החשובים מבניהם שצריך לבדוק – דבש אמיתי צריך להיות מופק מצוף פרחים בלבד ושלא עבר תהליך חימום. ככה הדבש גם יותר טעים וגם שומר על הסגולות הבריאותיות שלו.
אז אם כבר אנחנו מדברים, הנה כמה עובדות חשובות על דבש:
- אכילת דבש לפני השינה מסייעת להרגעת מערכת העצבים ולהתמודדות עם חוסר שינה.
- דבש של קיץ לא דומה בטעמו לדבש של אביב.
- דבש יותר מתוק מסוכר לבן
- בכפית דבש יש כ – 30 קלוריות
הזוג פויכטונגר הפליאו לעשות, וחוץ מהדבש הם משקה ייחודי וחדשני –
בירה דבש. {שיכר דבש}
איך פתאום ממציאים משקה דבש ? שאגב כשר לפסח…..
"כחובבי אלכוהול, התחום תמיד סיקרן אותנו. לפני כמה שנים, ממש כמו נס פך השמן, ברוך סידר ציוד במחסן הישן ונתקל בבקבוק יין דבש שאביו ייצר לפני קרוב לשלושים שנה וכבר שכח ממנו לחלוטין. היין היה חזק ובעל טעם מופלא. ברוך נדלק על הרעיון והתחיל לחקור במטרה לחדש את המסורת. הוא חיפש דרך לייצר אלכוהול מדבש, שיזכיר את התמד אבל שיהיה קליל יותר.
וכך, יחד עם שראל מוניץ, חבר טוב ודוקטורנט בפקולטה לחקלאות, פיתחנו משקה המשלב בין התכונות האופייניות לאלכוהול מדבש, לבין הקלילות של הבירה, עם מגוון של יתרונות ייחודיים."
אז את כל הטוב הזה אפשר למצוא באתר נגוהות וגם בחנויות ברחבי הארץ.
שתיהיה לנו שנה מתוקה מדבש!
הידעת: מדוע נקרא ירח הדבש , ירח דבש?
אמונה עולמית טוענת שאכילת דבש במשך 30 יום לאחר החתונה מבטיחה שהנישואים יהיו מתוקים, שטופי אהבה הכלה והבנה הדדית. 30 יום הם זמן הקפת כדור הארץ על ידי הירח ולכן התקופה הזו קרויה ירח דבש (Honey Moon).