רגע לפני שהבחירות שוב מתרחשות, רצוי ליישר קו ולהתעדכן בנעשה בזירה הפוליטית, ואכן לא מעט קרה ופה נעצור להכיר מפלגה חדשה שקמה ממש לאחרונה ובבחירות לכנסת ה21 לא יכולתם להצביע לה, פשוט כי היא כי טרם נוסדה. מי את, מפלגת נעם? התשובות בהמשך.
אידאולוגיה
מפלגת נעם הוקמה ביולי האחרון, רגע לפני הבחירות לכנסת ה22, כאשר מאחוריה עומדים כארבעה מייסדים: הרב איתי הלוי (הרב של יישוב מגרון), הרב דרור אריה (ר"מ בישיבת "אפיקי דעת"), אריאל שחר (איש הייטק) ויגאל כנען (נווט קרב במילואים). האדם שעומד בראשה הנו הרב צבי טאו (יש שרואים בו כממשיך דרכו של צבי יהודה קוק) – אחת הדמויות היותר ידועות בציבור הדתי לאומי ומי שמכהן כנשיא ישיבת "הר המור". מפלגת נעם רצה לכנסת והאידאולוגיה שמזינה אותה מושתתת על הקשר ההדוק שבין שלושת הגורמים הבאים: עם ישראל, תורה ומסורת יהודית. הקמפיין של המפלגה בחר לצאת כנגד השתלטות הרפורמים והלהט"ב על המרחב הציבורי (כולל צה"ל), כאשר הכותרות שהמפלגה מפרסמת הן בנוסח הבא: "לא מפחדים, מפסיקים לשתוק, משנים את השיח – חוזרים להיות עם נורמלי בארצנו", "גאווה וקניית ילדים או שהבן שלי יתחתן עם אישה – ישראל בוחרת להיות נורמלית״. בנוסף, המפלגה פועלת למען חיזוק מעמד השבת בפרהסיה ולמען חיזוק מעמד הרבנות הראשית, ולו מתוך מטרה להשאיר את תחום הגיור בסמכותה.
עקרונות המפלגה
קידוש השבת, שמירה על זהות משפחתית שמושתתת על אבא ואמא, גיור שמתבצע כהלכה ללא תחושה של הפרטה, פיקוח על זהות יהודית באמצעות הרבנות, שמירה על שלמותו של הכותל וזהותו, עמידה על המשמר שצה"ל לא יהווה כלי לקידום אג'נדות הרסניות והקפדה שמשרד החינוך לא יחדיר תפיסת עולם ליברלית מדי, כזו שמשקפת ערבוב של ערכי החברה. אלו עיקרי העקרונות של מפלגת נעם, מפלגה שמבקשת יהדות נורמלית, שלא מאמינה בזוגיות חד מינית, שמייחלת להחזיר את ערכי השבת – שצועקת להפסיק שתיקה ארוכה ולהציל את הדורות הבאים מעצמנו.
עבור דור העתיד
מי שיבחן את המועמדים של מפלגת נעם, מהר מאוד יבחין שהיא מורכבת אך ורק מדתיים וגברים, ללא מקום לחילונים ואף ללא מקום לנשים. עם זאת, אין זה הפריע ללא מעט אנשים להכניס את היד לכיס ולתמוך במפלגה, מתוך הבנה שמדובר במטרה נעלה, כך שכבר בתור יממה המפלגה גייסה כמיליון וחצי ש"ח – באמצעות מימון המונים. מצד שני המפלגה חוטפת לא מעט ריקושטים, כי היא נוגעת בנושאים שאין לעסוק בהם ואף מהצד הפחות פופולארי. כך למשל המפלגה מעלה מחקרים, כאלו שמראים כיצד ילדים למשפחות להט"ביות יותר מסובכים, ואכן אנשים יצאו כנגד נציגי המפלגה וקראו להם אנשים חשוכים. למרות הקושי התגובות לא גרמו לאנשי המפלגה להוריד הילוך, אלא המטרה להגן על הזהות היהודית גרמה להמשיך לפרסם אמירות שמבחינתם הן בוערות וחשובות.
נגד הגישה הפוסט מודרנית
אוהדי הרב טאו ומי שעוקב אחריו, גילו שהוא עצמו חרג ממנהגו וכתב מכתבי תמיכה בעד המפלגה. אומנם הרב טאו אינו האיש שיזם את הקמתה, אך כן בירך על הרעיון וביקש לתמוך, אם כי חשוב להפריד בין ישיבת "הר המור" לבין המפלגה וחשוב לזכור שהמטרה היא לנפץ את הגישה הפוסט מודרנית, זו שמחלחלת אט אט גם לשכבת הילדים הקטנים. עוד נציין שלמרות שכבר קיימות מפלגות שמחזיקות בדעות יחסית זהות, עדיין ראוי להבין שטרם קמה מפלגה שנושא הגיור והמשפחה מהווים עבורה את חוד החנית, ללא כל בושה או הצנעה. כמו כן, מפלגת נעם מצהירה שהיא כן משאירה פתח להתאחד עם כל מפלגה שגם כן נאמנה לשילוש הקדוש: תורת ישראל, עם ישראל וארץ ישראל, כך כל שנותר לעשות זה לחכות לבחירות הקרבות.