ועדת השמות ברמת-גן החליטה לקיים שוויון מגדרי בקריאת שמות הרחובות בעיר רמת-גן. מועדון הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן ייקרא על שם מתתיהו אדלר. הנצחה עתידית תעשה בכיכר אומנים תיערך לנורית הירש, דליה רביקוביץ, גיל אלדמע והמשוררת רחל. הנצחת הסופר ש"י עגנון תיערך בכיכר סופרים עתידית.
ועדת השמות ברמת-גן החליטה כי יתקיים שוויון מגדרי בקריאת שמות הרחובות והכיכרות בעיר. מועדון הסטודנטים באוניברסיטת בר אילן ייקרא על שם מתתיהו אדלר ז"ל שהיה חבר המועצה בעיר רמת גן ושגריר ישראל בשווייץ. בנוסף כיהן אדלר כמנהל אוניברסיטת בר-אילן, במשך 22 שנה.
בנוסף, כיכר האומנים שעתידה להיבנות תוקיר ותנציח את האומניות נורית הירש, דליה רביקוביץ, גיל אלדמע והמשוררת רחל. הסופר ש"י עגנון יזכה להנצחה בכיכר הסופרים עתידית.
שם בולט נוסף שיזכה לקריאה של רחוב או כיכר על שמו, יהיה חסיד אומות העולם צ'אונה סוגיהארה ז"ל שכאשר כיהן קונסול יפן בקובנה, ליטא, הציל בזמן השואה את חייהם של אלפי יהודים מפולין ומליטא ועל מעשה זה הוענק לו התואר חסיד אומות העולם.
בפארק הלאומי הוצבו אנדרטות וניטעו שלושה עצי אלון לזכרם של שלושת בני משפחת רמון ז"ל, אילן רונה ואסף, אשר מורשתם מעוררת השראה בקרב תושבי העיר רמת-גן. אילן רמון, יליד העיר רמת-גן, שירת כטייס קרב ובין היתר השתתף בהפצצת הכור בעיראק ב-1981. לאחר שסיים את שירותו הצבאי בדרגת אל"מ בחיל האוויר, נבחר ע"י סוכנות החלל הישראלית לטיסה לחלל מטעם נאס"א רונה רמון ז"ל, הייתה כלת פרס ישראל למפעל חיים לשנת תשע"ט 2019. לאחר מותם של אילן ואסף הקימה רונה רמון את "קרן רמון", שבנתה רשת של אנשי חינוך ומעשה, הפועלים ברחבי ישראל כדי לעורר השראה ולחנך בני נוער וסטודנטים, בהשראת דמותם של בעלה אילן ובנה אסף.
אסף רמון, בנם הבכור של רונה ואילן רמון, היה בוגר מגמת רובוטיקה-פיזיקה בבית הספר התיכון ע"ש בליך, ובוגר שבט רמת-חן של תנועת הצופים בעיר. ב-2009, הלך בדרכו של אביו, וסיים גם אסף את קורס הטיס כחניך מצטיין, וקיבל את אות ההצטיינות ואת ה"כנפיים" מנשיא המדינה מר שמעון פרס. חורשת העצים בפארק הלאומי נועדה להעניק כבוד לאילן, רונה ואסף ז"ל שהקריבו רבות למען מדינת ישראל והעניקו מודל למופת ומצוינות.
לדברי ראש העיר כרמל שאמה הכהן "קידום השוויון המגדרי בוועדת השמות האמונה על הנצחת אישים ברחבי העיר רמת-גן, הוא צעד בעל ערך סימבולי חשוב שמהווה נדבך נוסף באסטרטגיה העירונית הפועלת לקידום שוויון מגדרי."
"זהו אחד מנושאי הדגל שאנו מקדמים בעיר, וכבר הספיקנו לבצע מספר מהלכים משמעותיים בתחום – ברמה העירונית וברמה הארצית. בכל מקום בו תתקיים הדרת נשים במרחב הציבורי, רמת-גן תהיה בחזית", הוסיף שאמה.
את דבריו חיזקה גם עו"ד חיה מנע, חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק מעמד האישה ושוויון מגדרי: שאמרה כי היא "שמחה שהמהלך לקידום השוויון המגדרי במרחב הציבורי בעיר, שהחל בחתימה של הנהגת העיר על האמנה ל "עיר שווה" לפני כשנה וחצי והמשיך ביוזמה של הועדה העירונית למעמד האישה ושוויון מגדרי בראשותי להקמת מאגר שמות נשים להנצחה ברחובות העיר, מקבל ביטוי גם ביוזמה החשובה של ראש העיר וממלא מקומו לקדם את השוויון המגדרי בהנצחה העירונית. אני מודה לראש העיר, מ"מ ולחברי וחברות ועדת השמות על ההובלה המשותפת של הנושא החשוב, שישפיע לטובה על המרחב הציבורי שלנו ויצמצם את האפליה רבת השנים שקיימת בנושא"
ליעד אילני, מ"מ ראש העיר רמת-גן הוסיף: "כבר בתחילת הקדנציה התחייבתי שאפעל לכך שעל כל רחוב או מוסד שיקראו על שמותיהם של גברים, יקראו שניים על שמותיהן של נשים. עלינו לפעול להעצמת נשים בכל תחום, כך אנחנו נוהגים בתוך העירייה מאז יום כניסתו לתפקיד כהנהלת העיר החדשה וכך ראוי שנעשה גם במרחב הציבורי".