הבישול האסייתי מבוסס על מרכיבים שהם בסיסיים במקומות שמהם הוא מגיע – ירקות טריים שאופייניים לאסיה, שפע של מאכלי ים ודגים נאים או עשויים, רטבים עשירים בטעמים וניחוחות, אורז, ועוד. אספנו עבורכם את חמשת המרכיבים הבסיסיים בבישול האסיאתי – אלו שתמצאו בכל מסעדה אסיאתית בתל אביב, בעסקיות בתל אביב כמו גם בארוחות ערב מפוארות ומלאות אווירה.
#1 – רוטב סויה או תמרי
כל מסעדה אסיאתית בתל אביב תספר לכם כי המאכלים האסיאתיים הם עשירים בטעמים ומאפיין אותם לא פעם תיבול עוצמתי, כולל טעמים חזקים וגם ניחוחות בולטים. בין שאר הרטבים המאפיינים את טעמי המנות האוריינטאליות האהובות, הם כמון, רוטב הסויה ו"אחיו הקטן", רוטב תמרי. רוטב סויה משמש במקום מלח, כמעט בכל מנה במדינות המובילות באסיה. רוטב תמרי, דומה לרוטב סויה אולם הוא ללא גלוטן.
#2 – רוטב דגים
אם אתם הולכים על המטבח הוייטנאמי, מחפשים להכין רטבים אוריינטאליים מסקרנים למאכלים אסיאתיים, או מאדים מזונות בנוזלים – נמליץ להתנסות ברטבי הדגים הפופולאריים במזון האסיאתי, ולשלבם כבר בשלב הבישול או להציעם לצד המנות המבושלות.
#3 – שמן שומשום
שמן שומשום אסיאתי מגיע עם המון טעמים, והוא לא נועד לבישול ארוך אלא ל"נגיעה" קלה מעל מחבת, אשר משחררת ממנו טעמים עוצמתיים וחמים. ניתן להוסיף אותו לרטבים, לתבשילים אסיאתיים ולמרינדות (למשל בהכנה של בשר). חשוב לדעת, כי טעמו הדומיננטי של שמן השומשום, הוא נפלא בכמויות קטנות – אבל בולט מידי, כאשר משתמשים בו בכמות גדולה.
#4 – ג'ינג'ר טרי
מהשורשים המזוהים ביותר עם המנות האסיאתיות, שורש הג'ינג'ר המגרה את כל החושים, שהוא בעל טעמים חריפים מתקתקים וייחודיים, והשימושים בו במטבח האסיאתי הם מגוונים. ניתן לגרד שורש טרי של ג'ינג'ר בפומפייה ולהוסיף אותו לסלטים ולמנות חמות (אם אתם חדשים בבישול האסיאתי – התחילו "בקטן", בשל הטעמים החזקים והחריפות הבולטת המאפיינת את שורש הג'ינג'ר הטרי), להחמיץ אותו, ליצור ממנו משחות לצד רולים של סושי או מאכלים אסיאתיים אחרים, ועוד. מעבר לטעמים הייחודיים, הג'ינג'ר הוא בעל איכויות מרפאות, הוא מסייע להתמודדות עם חוסר איזון במערכת העיכול ומשפר את עיכול הארוחה.
#5 – כוכבי אניס
במטבח ההודי, הסיני, והוייטנאמי, תמצאו שפע של שימוש בכוכבי אניס – אותו תבלין שניראה כאילו הוא לקוח היישר מספרי "אלף לילה ולילה", בניחוחות אקזוטיים ובטעמים ייחודיים ועוצמתיים – במנות עיקריות כמו גם בקינוחים. "תערובת חמשת התבלינים" הסינית, שהיא הרבה יותר מאשר רק כלי להקניית טעמים לאוכל (היא גם חלק מהפילוסופיה הסינית, עם היבטים של איזון בין יין ליאנג, ועוד), מכילה כוכב אניס, כמו גם זרעי שומר, פלפל סצ'ואן, קינמון סיני, וציפורן.