תחרות המרקים העירונית התקיימה ביום הקר ביותר של השנה עם 16 מתמודדים ומרק אשרשתה מנצח אחד
ביום רביעי האחרון התקיימה תחרות מרקים עירונית בבית ראשונים בגבעתיים, תחת מגבלות התו הסגול. חבר השופטים כלל את רותם ליברזון, בלוגרית קולינריה ומחברת ספרי הבישול, שגב עוז, השף החדש של מסעדת "מיץ מרק" וקלרה בן טאטא, אזרחית וותיקה חובבת בישול מגבעתיים.
המשתתפים בתחרות הגיעו למרכז תרבות וקהילה "בית ראשונים" בליווי מעודד של בני משפחותיהם, מצוידים בסירים ותוספות שהוגשו לצד המרק. כל משתתף קיבל סינר ממותג עם הסלוגן של התחרות "מאסטר Soup". חוברת מתכונים מקוונת של כל המרקים, כולל מתכונים של השופטים יעלו בימים הקרובים לערוצי הדיגיטל העירוניים.
במקום הראשון זכתה ויקי טויטו עם מרק אשרשתה, שקטף מחמאות מהשופטים שציינו כי "המרק טעים להפליא, מבושל היטב עם טעם עשיר ונהדר". מדובר במרק קטניות וירק מהמטבח הפרסי, שכולל חומוס, עדשים, שעועית מש, פטרוזיליה, כוסברה, עלי סקל, שורש ובצל מאודה.
במקום השני זכתה דנה דניאל עם מרק חצילים. השופטים ציינו כי המרק של דנה "טעים ביותר, מעניין ומפתיע". מרק החצילים כלל תפו"א, כרישה, גזר, שום, בצל.
במקום השלישי זכה יעקב קליין, שהכין מרק כרישה צרפתי עם גריסים ותפוחי אדמה. יעקב נוהג להכין את המרק הזה לנכדו החייל, וממנו נהנים כל חבריו מסיירת צנחנים. השופטים ציינו כי המרק "משובח, עדין בטעמיו ובעל מרקם מצוין".
ראש העירייה, רן קוניק, הגיע לברך את המשתתפים וציין כי "כיף לראות את ההתלהבות של התושבים המשתתפים שהפגינו יצירתיות קולינרית. משמח שגם ביום גשום וסוער יש היענות לאירועי הפגה ופרויקטים קהילתיים מסוג כזה בגבעתיים. שאפו גדול לזוכים ולכל המתחרים שטרחו והשתתפו בתחרות".