נהגים רבים אשר חשודים או נאשמים בעבירת נהיגה בשכרות רואים את המצב כסופי, זאת כיוון שהאישום מבוסס על בדיקות, תחילה בנשיפון ולאחר מכן במכשיר ינשוף בתחנת המשטרה. אמנם אישום בנהיגה בשכרות מתבסס על ממצאים המגיעים מבדיקות, אך גם כאן ניתן למצוא סדקים או דרכים להטיל ספק. כך למשל, אם מכשיר הינשוף לא כוייל כפי שנדרש בחוק הממצאים יהיו פסולים. גם להמתנה מספיקה בין ביצוע בדיקת הנשיפון לבדיקת הינשוף יש משמעות. מעבר לכך, עבר נקי של הנהג או ממצאים גבוליים יכולים להביא להקלה באישום והמרתו לעבירת נהיגה תחת השפעת אלכוהול הנחשבת קלה יותר גם בענישה: שלושה חודשים שלילה בלבד במקום שנתיים כפי שצפוי להיות בעבירת נהיגה בשכרות.
נייד בנהיגה: מה מותר ומה אסור?
אם בתחילת השימוש בסמארטפון נקבע שכל נגיעה בנייד בזמן הנהיגה היא אסורה, בשלב מאוחר יותר התקבלה ההבנה שלא ניתן לאסור לחלוטין על שימוש בטלפון בזמן נהיגה אלא יש לקבוע נהלים בהם יצטרך הנהג לעמוד. כך למשל, תחילה היה איסור מוחלט על הורדת יד מההגה בכל הקשור לשימוש בנייד. התיקון הוא שמותר להוריד יד כל עוד הדבר אינו מסכן את הנהיגה. עם זאת, יש איסור מוחלט על שליחת הודעה או קריאתה וניתן כמובן להשתמש בנייד רק באמצעות דיבורית והטלפון צריך להיות מקובע במתקן שימנע את נפילתו. כדאי לדעת בכל מקרה שדו"ח הקשור לטלפון אינו גזירת גורל ובעזרת הטיעונים המתאימים ניתן לבטלו או להמירו באזהרה. הדבר חשוב לא רק לביטול העונש אלא גם למניעת צבירת נקודות.
מה כולל ייצוג נפגעי עבירה?
עורך דין פלילי מגן ברוב הגדול של המקרים על חשודים או נאשמים בעבירות שונות. עם זאת, בשנים האחרונות עורך דין אלימות במשפחה או עבירות מין שהוא עו"ד פלילי מייצג לא רק את החשודים או הנאשמים בעבירה אלא גם נפגעי עבירה. ייצוג נפגעי עבירה לא נעשה בבית המשפט, כי משפט פלילי מתנהל בין המדינה לבין הנאשם, אך הוא עומד לצידו של נפגע העבירה בכל הנדרש, דואג להגנה מלאה עליו באמצעות טיפול בהוצאת צווי הרחקה לחשוד/ נאשם לאורך כל ההליכים נגדו. הוא ידאג גם למימוש זכויות נפגע העבירה במעורבות מסוימת בהליכים כמו עיון בכתב האישום והוספת הערות אם יש או הבעת דעתו בפני וועדה לשחרור מוקדם.
עו"ד מיטל לסט צפניק מתמחה במשפט הפלילי ובדיני תעבורה. לקוחותיה מקבלים ייעוץ וייצוג מקצועיים ויחס אישי. מוזמנים ליצור קשר.