Site icon מקומון רמת גן

איך מתבצע פירוק שיתוף בין יורשים ולמה חשוב לשים לב?

קרדיט - Pixabay

במקרים רבים, ירושה מאפשרת לשפר את החיים באופן ניכר מבחינה כלכלית. יש גם לא מעט מצבים שבהם ירושה מייצרת שותפות כפויה בין היורשים, ובפרט זה המצב כשהעיזבון כולל זכויות במקרקעין. הפתרון הנכון הוא פירוק שיתוף בין יורשים, ובכתבה זו תמצאו מידע רלוונטי בנושא שיעזור לכם להתנהל באופן מושכל.

מתי נדרש פירוק שיתוף בירושה?

המצב הנפוץ ביותר שבו מתבצע פירוק שיתוף בין יורשים הוא כשמספר בני אדם מקבלים ביחד בעלות על דירה (או נדל"ן אחר). למשל, כשאחים הופכים לבעלים משותפים של דירת ההורים אחרי ששניהם הלכו לעולמם. כשנכס שייך לקבוצת אנשים, כל פעולה בו מחייבת הסכמה של כולם. לדוגמה, לא ניתן להשכיר דירה בלי שכל הבעלים שלה יסכימו לכך, ובאופן דומה מכירת נכס מחייבת חתימה של כל מי שרשום כבעל זכויות בו על חוזה המכר.

פירוק שיתוף בין יורשים במקרים אלה מונע חילוקי דעות וקונפליקטים מיותרים, שעלולים להפוך לסכסוכים של ממש.

האפשרויות השונות של פירוק השיתוף

אופציה אחת היא הסכם בין יורשים. באופן טבעי כל היורשים חייבים לחתום עליו, ואם אחד מהם קטין או חסוי נדרשת מעורבות של עורך דין לענייני אפוטרופסות שיוודא שזכויות אותו אדם לא מקופחות. אופציה שנייה היא מכירה של הנכס וחלוקת התמורה הכספית באופן שוויוני בין כלל היורשים. עוד דרך אפשרית היא תהליך התמחרות בין היורשים: כל אחד מהם מציע סכום כסף מסוים עבור הנכס, וההצעה הגבוהה ביותר נבחרת. כלומר, מי שהיה מוכן לשלם את הסכום הגבוה ביותר מקבל את כל הזכויות הנכס, ומשלם לשאר השותפים את הסכום שעליו התחייב.

פירוק שיתוף בין יורשים – רק עם ליווי משפטי צמוד

כל הפתרונות שמאפשרים את הפרדת הכוחות ואת פירוק השותפות הכפויה מחייבים ליווי משפטי צמוד. עורכי דין מומחים לדיני ירושה ולמקרקעין, ורצוי כאמור גם בתחום האפוטרופסות, מונעים ביצוע טעויות שעלולות לעלות ביוקר, מספקים חוות דעת מקצועית גם בנושאי מיסוי ובאופן כללי מבטיחים פירוק מהיר ככל האפשר וחלק. עו"ד עפרה פרי היא מומחית לדיני משפחה עם יכולת מוכחת להעניק יחס אישי לכל מי שפונה אליה לעזרה.

Exit mobile version