העלייה המתמשכת בתוחלת החיים מחייבת היערכות מתאימה. אי אפשר להתעלם מהעובדה שבמקרים רבים אנשים בשנות ה-70 או ה-80 לחייהם, ובוודאי בגיל מבוגר יותר, כבר לא יכולים להישאר בבית שלהם, גם כשיש בני משפחה קרובים שמסייעים להם. בית אבות בראשון לציון, כפר סבא, פתח תקווה, רחובות או תל אביב הוא פתרון מצוין, אבל גם כזה שמייצר בעיה: הקושי להסתגל למסגרת החדשה. הטיפים בעמוד זה יעזרו לאדם שעובר לבית אבות לצלוח את השינוי בקלות.
סיור מקדים במספר בתי אבות בתל אביב והסביבה
גם כשהאדם עצמו מתקשה בתנועה ואולי אפילו מתקשה בקבלת החלטות, ובני המשפחה הם אלה שמטפלים עבורו בנושא המעבר, כדאי לשלב גם את מי שאמור לחיות בבית האבות בסיור המקדים. יש לא מעט בתי אבות בתל אביב והסביבה, ולכל אחד מהם אופי אחר, ובהחלט ייתכן שאדם ירגיש יותר בנוח במקום אחד. זיהוי התחושות מאפשר לכלול בהחלטה גם את השיקול החשוב הזה, ובנוסף האדם עצמו לא נדרש להיכנס למקום זר לו לחלוטין.
קשב רגיש – גם מצד הצוות וגם מצד המשפחה
מעבר מדירת מגורים אל בית אבות בראשון לציון, חולון, רמת גן וכו' הוא שינוי דרמטי. למעשה במקרים רבים האדם חי במשך עשרות שנים במקום אחד, עם הרגלים שכבר התקבעו והעדפות מובהקות, ועם המעבר לבית האבות עליו לשנות את אורח חייו. על-מנת להקל על הקושי המובן רצוי להיות קשובים אליו מאוד. בפרט חשוב להיות קשוב לאנשים מופנמים שלא תמיד ששים לשתף בקשיים הרגשיים והאחרים שהם חווים. בבתי אבות איכותיים הצוות אמון על קליטה מתוך מקסימום תשומת לב, וגם לקרובי המשפחה יש אחריות יתרה בתקופה הראשונה.
ביקורים רבים בבית האבות
ישנם מקרים שבהם המשפחה מרגישה שיקירם נמצא בידיים טובות וזוכה לטיפול מקצועי ומסור, כך שהיא עצמה יכולה לשחרר. חשוב להדגיש שגם אם בחירת בית האבות נעשתה באופן מושכל, ואכן הטיפול אופטימלי, אין תחליף לקרבה המשפחתית, ולכן רצוי להרבות בביקורים בכל האפשר. בתקופה הראשונה – חודש-חודשיים – רצוי אף להשקיע יותר מאמץ, גם אם החיים גדושים במשימות ומטלות, ולבקר בבית האבות בתדירות גבוהה כדי לרכך את עוצמת השינוי.
מידע נוסף תוכלו למצוא באתר "ברטה – ייעוץ והכוונה לבתי אבות" וכך להבטיח מעבר קל והסתגלות מהירה.