עד לפני כשמונה שנים, חיה ענבר אבינל מרמת-גן, אז נערה בת 14 בלבד, את חייה כמו כל הילדים האחרים בני גילה, עד שיום אחד התבשרה בבשורה הקשה – היא אובחנה עם סוכרת נעורים. היום, היא כבר למדה להתגבר על הקושי ואף להתעצם ממנו ובקרוב היא תיקח חלק בהפקת תצוגת האופנה "REAL WOMEN MAKE FASHION" שמטרתה גיוס תרומות לאגודה לסכרת נעורים.
את ענבר אבינל אנחנו פוגשים על מנת שתספר לנו קצת על אותו הרגע בו חייה השתנו מקצה לקצה, מילדה שנמצאת עמוק בטרדות גיל ההתבגרות השגרתיות, ילדה תמימה שכל מה שמעניין אותה זה חברים ובילויים ועד שבבת אחת היא נאלצה לשנות אורח החיים אליו התרגלה ולהפוך לילדה בוגרת ממושמעת ואחראית והכל רק בכדי לחיות.
"הכל התחיל לפני עשר שנים כשהייתי בת 14, התפרצה אצלי מחלת הסוכרת. אני זוכרת את זה כאילו זה היה היום, השמיים נפלו עלי ועל משפחתי.
בתור ילדה שרק התחילה את גיל ההתבגרות, וזה גיל שסובב סביב מסיבות ומראה חיצוני, נתקפתי בפחד ולחץ גדול ממה יהיה, איך אני אתמודד עם זה, מה זה בכלל? איך ממשיכים לחיות עכשיו וכמובן איך הסביבה שלי תקבל את זה.
בהתחלה היה לי מאוד קשה, לקח לי המון זמן להבין איך אני מנהלת "חיים נורמטיביים" ככל שאפשר. הייתי חייבת להימנע ממתוקים וכל הזמן להקפיד לשמור על איזון הסוכר בגוף, דבר שהוא מאוד קשה בגיל כל כך צעיר. היו המון רגעים של משבר וחוסר וודאות איך אני אמורה להתנהל ככה אבל עם תמיכה מדהימה מהמשפחה והחברים הצלחתי ואני עדיין מצליחה."
אחת האהבות הכי גדולות של ענבר זה ריקוד. מגיל צעיר היא רקדה וזה היה כל חייה, היא למדה בתיכון בליך וגם רקדה בסטודיו של קרן רייף בגבעתיים, כשבישרו לה על הסוכרת ישר חשבה איך תוכל להמשיך ולעסוק באהבה הכי גדולה שלה. ישר תקפו אותה מחשבות של – למה דווקא אני? למה זה מגיע לי? מה עשיתי רע? היא כל כך פחדה להתמודד עם הבושה שאם חלילה באמצע שיעור תהיה לה נפילת סוכר והיא תהיה צריכה לעצור וכולם יסתכלו עליה ולא יבינו למה, מצד שני אין לה באמת יותר מידי ברירות, זה עניין של חיים ומוות ואם דבר כזה קורה חייבים לעצור.
זאת התמודדות מאוד לא קלה לילדה כל כך אקטיבית חברותית ואוהבת את החיים להתמודד עם דבר כזה ובגיל כזה, לא?
"בהתחלה השתמשתי בחיישן הסוכר שנקרא פריסטייל ליברה , זהו חיישן שמודד את רמת הסוכר בדם, אך זה גרם לי לגירודים וגירויים בעור והראה נתונים לא נכונים על מאזן הסוכר שלי ולכן הפסקתי עם זה. זה מאוד תלוי בבן אדם, כל גוף מקבל את זה אחרת לכן כל אחד צריך לבחון אישית מה מתאים עבורו".
כיום ענבר חייה חיים רגילים לצד הסוכרת ולמדה לאהוב אותה ולחיות איתה בשלום. "תמיד יש את רגע המשבר של "די , אין לי כוח לזה יותר" לדוגמא שאני בשולחן ארוחת ערב ואז אני נזכרת שאני צריכה להזריק. אבל אני מנסה להיות אופטימית למרות אורח החיים המגביל והאחריות הגדולה שיש עלי.
החברות שלי מודעות למצבי ועוזרות לי תמיד, הרבה פעמים שואלות אם בדקתי את רמת הסוכר ואם אני מרגישה טוב. אני תמיד בבקרה ואחריות על המצב שלי."
היום, עובדת ענבר בחנות ספרים וגם מורה למחול בסטודיו של קרן רייף שם התחילה כתלמידה וכפי שהיא מתארת "זאת אחת ההצלחות וההנאות הכי גדולות בחיים".
ביום חמישי 2/5 יתקיים יריד הלייף סטייל הנחשב ABOUT US שהינו אירוע שיקי ומלא גלאם שבו יושקו מגוון הקולקציות החדשות לקיץ 2019 של 43 מותגים ייחודיים שנבחרו בקפידה תוך שימת דגש על תמהיל מדויק בין מעצבים צעירים ומבטיחים למעצבים וותיקים ונחשבים מתחומי עיצוב הבית, אופנה, ילדים, תכשיטים, תיקים ואקססוריז קייצים כגון בגדי ים, משקפי שמש, סלים, סנדלים ועוד, כשהמשותף לכולם ייצור כחול לבן.
היריד ייפתח בתצוגת אופנה מיוחדת "Real Women Make Fashion" בהפקת משה אברהמי וחסות של חברת האיפור MAC שרווחיה ייתרמו לאגודה לסוכרת נעורים . בתצוגה ידגמנו לקוחות ותיקות של היריד ומובילות דעת קהל שנרתמו למטרה, ביניהן נשות התקשורת לצד בנות סוכרתיות ביניהן ענבר אבינל שהחליטה להתגייס למען מטרה חשובה זו.
יריד המעצבים About Us יתקיים ב"מערבה", קיבוץ געש בתאריכים ה- 4 -2 למאי.
חמישי 2/5 – 19:00 פתיחת דלתות -24:00 בלילה.
ב 21:00 אירוע תצוגת אופנה שרווחיה ייתרמו לאגודה לסוכרת נעורים. מחיר כרטיס לתצוגה – 100 ₪.
חפשו אותנו בעמוד הפייסבוק: About Us
לרכישת כרטיסים : karindayan@gmail.com
או בהודעת SMS למספר – 0547288220
על האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל
הטיפול התרופתי בסוכרת אינו רק תרופה, הוא למעשה הדרך לאפשר חיים, עד לזריקה הבאה. נכון להיום, סוכרת מסוג 1 הינה מחלה חשוכת מרפא, וכאן אנו, באגודה לסוכרת נעורים, נכנסים לתמונה.
האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל הינה הגוף הפועל בישראל על מנת למצוא מרפא לסוכרת מסוג 1, והינה שלוחה של ארגון ה- JDRF העולמי – קרן המחקר המרכזית הפועלת כיום למימון וקידום מחקרים פורצי דרך בתחום הטיפול ומציאת המרפא לסוכרת סוג 1. לצורך מציאת המרפא למחלה נדרש מחקר, והאגודה פועלת מזה עשרות שנים לקידום ולעידוד המחקר בישראל, באמצעות גיוס כספים למטרה זו.
לצד קידום המחקר, פועלת האגודה לשיפור חייהם של סוכרתיים מסוג 1, תוך חתירה לזיהוי והבנת צרכי הקהילה, וקידום מענה הולם לצרכים אלו. האגודה פועלת לקידום זכויות הסוכרתיים מול גופים ממשלתיים וציבוריים, סנגור וסיוע במיצוי זכויות, תמיכה וליווי לסוכרתיים ולבני משפחותיהם, הנגשת מידע ועוד. כמו כן, האגודה מפעילה מגוון פרויקטים למתן כלים להתמודדות עם המחלה בחיי היום-יום (בראשם מחנות הקיץ הרפואיים של האגודה) וכן להעלאת המודעות למחלה בקרב הציבור.