הילדים הוציאו רישיון נהיגה ועכשיו גם הם נוהגים על הרכב המשפחתי? ברכות, זכיתם ברכב מלוכלך פי כמה ומבולגן פי כמה וכמה. אז במיוחד לכבודכם, הורים אמיצים, הכנו מדריך מה לעשות ולא לעשות כניגשים לניקוי הרכב המשפחתי?
אם אנחנו אנשים מסודרים באופיינו סביר מאד להניח שבדיוק כמו הסלון שלנו – גם הרכב שלנו נקי ומתוקתק. אם אנחנו מפוזרים ולא מקפידים על סדר וניקיון – כנראה שגם ברכב שלנו נמצא לא מעט "מזכרות" שמקומן בפח. ואם בדיוק הצטרפו לסבב הנהיגה גם הילדים שלכם, עם חברים שלהם, כנראה שזה הזמן המושלם לעשות ריענון נהלים בנוגע לניקוי האוטו. הנה כמה טיפים, כלים ורעיונות שיעשו לכם סדר וניקיון בראש.
גם אם הרכב שלכם אוטומטי, השטיפה שלכם לא
הפתרון הכי קל ומהיר ככל שמדובר בניקוי רכב הוא במכונות השטיפה האוטומטיות, שם בדרך כלל התוצאה מרשימה למראית עין אבל אין לדעת באילו בחומרי ניקוי בעל מכונה משתמש, ואם הם זולים ועתירים בכימיקלים הם עלולים להסב נזק לצבע הרכב שלכם. לעיטים גם התחזוקה השוטפת של המכונות אינה עקבית, מכונות שאינן מטופלות טוב עלולות לשרוט את פח המכונית שלכם, בלי שבכלל תשימו לכך לב. בעלי מכונות השטיפה אינם לוקחים אחריות על נזקים כאלו, וגם אם ביטוח הרכב כן מכסה במקרים כאלו, להפעיל אותו עבור נזק שנגרם כתוצאה משטיפה לא נכונה זה דבר מיותר לחלוטין. בנוסף, ניקוי הרכב, בחלק מהמקרים שעלולים להתרחש, הוא אינו תאונתי. כלומר עלול לפגוע לנו בכיס מכיוון שלא מכוסה בביטוח המקיף.
דלי, מים, שתי מטליות וסבון
שטיפה חיצונית של הרכב לא צריכה לקחת יותר מדי זמן ולא לצרוך יותר מדי משאבים. השימוש בצינור השקיה אסור על פי חוק ובצדק, כך שדלי עם מים חמימים ומעט סבון בתוכם יעשו עבורכם עבודה מצוינת. טבלו את המטלית, אפשר גם ספוג, במים – סחטו אותם על גג המכונית בראש ובראשונה ונגבו מסביב כלפי מטה. במקומות שבהם הלכלוך קשה יותר השתמשו ביותר מים והפעילו מעט יותר כוח. זכרו שככל שהמים בדלי חמים יותר – כך קל יותר להסיר את הלכלוך, אם הם חמים מדי, עד שהיד לא מסוגלת לאחוז במטלית – כנראה שהם לא יעשו טוב גם לצבע של המכונית שלכם. לאחר ניגוב יסודי של המכונית – השתמשו במטלית יבשה ועברו על כל חלקי הפח והמתכת לקבלת תוצאה מבריקה ומוכנה לנסיעה.
רוב התכשירים מיותרים
חומרי סיכה חיצונית לרכב, "וקסים" למיניהם, נוזלי ניקוי לצמיגים וכיו"ב יכולים להסב יותר נזק מתועלת. ראשית, החומרים היוצרים את האפקט הנוצץ מכילים בתוכם כימיקלים עם מקדם הרס מעשי לצבע בחלק מהמקרים, שנית, רוב הסיכויים שאת שטיפת הרכב תעשו בשמש הישראלית. זו, חמה וקופחת והייבוש המהיר תחתיה מייבש גם את הכימיקלים האלו ולמעשה גורם להם לאכל את הצבע. כפי שציינו קודם – מים חמים, סבון כלים פשוט ומטליות מנקים מצוין. אם תרצו להשקיע בשמשות הרכב – תוכלו לנגב אותן באמצעות נוזל ניקוי שמשות ונייר עיתון, גם מטלית רטובה ונקייה וייבוש על ידי רוח ומגבים יביאו תוצאה ראויה.
האושר בא מבפנים
אחרי שטיפלנו במראה החיצוני של הרכב הגיע הזמן שנתייחס למה שקורה בתוכו. מאחר ואנחנו ובני ביתנו הם אלו שמבלים בחלק הזה של הרכב – חשוב מאד שגם פה ניתן מספיק משקל לניקיון יסודי וטוב. שוב – אנו ממליצים להימנע מתכשירים וחומרים כימיים. זוכרים את השמש? נסו לדמיין מה החום שלה עלול לגרום לכימיקלים הכלואים בתוך הרכב הלוהט, ומי עלול לנשום את אותם הכימיקלים. מעבר לכך – גם חלקי הפלסטיקה, הסקאי וכדומה עלולים להתבלות ולהיסדק משימוש באותם חומרים. את רוב חלקי הרכב הפנימיים ניתן לנגב במטלית לחה. על הבד והמושבים כדאי לעבור עם שואב אבק, יש כאלו ניידים וחזקים שיכולים לשאוב גם מנקודות שקשה להגיע אליהן באמצעות הידיים. לכלוך קשה יותר, ניתן להבריש באמצעות מברשת ניקיון פשוטה. את שטיחי הרכב לשלוף, לנער מחוץ לרכב, לשטוף ולתלות לייבוש של כמה דקות. שני הדברים הכי חשובים – לרוקן את פח האשפה ואת הפסולת עצמה מהרכב, ואם ניתן לנקות בזמן שהחלונות פתוחים ואף להשאירם כך מספר דקות בסוף תהליך הניקיון – זו תהייה הרגשה רעננה ונקיה יותר לאורך זמן.
זו לא משימה, זו חוויה
את אותה התחושה שאתם מקבלים אחרי מקלחת טובה או כאשר אתם נכנסים לבית נקי – תקבלו גם כשרכבכם יהיה כזה. תמיד תוכלו להפוך את שטיפת הרכב לפעילות גיבוש משפחתית. אם ילדכם הוציא רישיון והצטרף נהג חדש למשפחה, להוצאות הדלק ולחברת ביטוח הרכב – תוכלו לבקש ממנו להירתם לטובת ניקיון הרכב. מניסיון – זה יגרום לו להעריך אותו הרבה יותר. נקו והצליחו.