Site icon מקומון רמת גן

מנות שף כשרות לפסח? השף של סומסה רמת-גן מציע לכם מספר מתכונים

לקראת חג הפסח מציע השף של מסעדת סומסה הממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן מספר מתכונים כשרים לפסח עבור קהל שומרי הכשרות. לעצלנים יותר ולאלו שרוצים ללכת על בטוח – במהלך ימי הפסח מסעדת סומסה תהיה פתוחה לציבור וכשרה למהדרין והיא עומדת תחת השגחה של רבנות ר"ג וכשרות הרב מחפוד על הבשרים.

מתכון גרבלקס סלמון

לכבישת הדג:

לקרם האבוקדו:

הכנת הדג:

מערבבים היטב את כול המרכיבים למעט הדג עצמו

עוטפים את הדג על מגש בתערובת עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר

ל 12- עד 48 שעות תלוי ברמת הכבישה הרצויה. מוציאים את הדג מהניילון

מורידים את התערובת ושוטפים מתחת למים קרים מייבשים ופורסים לפרוסות דקות

הגשה:

מתכון קובה בשר טלה

מצרכים לבצק:

קובה בשר טלה. צילום: באדיבות מסעדת סומסה

למילוי:

אופן הכנת הבצק:

שמים בקערה גדולה את הקמח מצה מוסיפים 2  כוסות מים, מתבלים בפלפל שחור ומלח לפי הטעם, מוסיפים את הקמח תפוח אדמה ומערבבים עד לקבלתבצק אלסטי.

אופן
הכנת המילוי:

מתכון מדליוני פילה ברוטב ערמונים

מצרכים: ל-4 מנות:

פירה תפוחי אדמה:

אופן הכנה:

 

מתכון טטאקי סינטה

לקרם שום ירוק:

לסלט:

הכנת הסינטה:

אופן הכנה:

מערבבים את התבלינים בקערה עם קצת שמן זית לקבלת מרקם משחתי. את התערובת

מורכים בצורה אחידה על הסינטה ועוטפים בנילון נצמד כמו סוכריות ומכניסים לקירור

ל 4- שעות לפחות.

מחממים מחבת טפלון עם שמן וצורבים את הסינטה כ 30- שניות מכל צד, מקררים ופורסים

את הסינטה לפרוסות דקות ומניחים בצלחת

קרם שום:

מחממים סיר עם מים ומלח וחולטים את עשבי התיבול ל 10 שניות ומיד מעבירים למי קרח

מסננים את העשבים ומעבירים לבלנדר ביחד עם כל המצרכים וטוחנים עד לקבלת מרקם

קרמי )ניתן להוסיף קצת מים קרים בעת הטחינה כדי להגיע למרקם רצוי(.

סלט עגבניות שרי:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים,מתבלים ומניחים בצלחת הגשה ומפזרים את פרוסות הסינטה

טטאקי סינטה. צילום: באדיבות מסעדת סומסה

מתכון פטה כבד

מצרכים:

אופן הכנה:

 

מתכון לקינוח פאי לימון

מצרכים לבסיס:

אופן הכנה:

מכניסים את מרכיבי הבסיס למעבד מזון עד לקבלת בצק, עוטפים בניילון נצמד

ומקררים לשעה לפחות.

מרדדים על תבניות פאי ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 12

דקות.

קרם לימון:

בסיר קטן מחממים מעט את המים יחד עם הסוכר והמיץ לימון.

מערבבים את קמח התפו”א יחד עם החלמונים עד לחיבור. מוזגים מעט מן

הנוזל החם לתוך החלמונים לצורך השוואת טמפרטורה ומחברים. מערבבים

מעל אש נמוכה עד להסמכה

את הקרם שקיבלנו יוצקים על הבסיסים המוכנים בצורה שווה ומניחים בקירור.

הכנת הקצף:

מערבבים את קמח התפו”א יחד עם החלמונים עד לחיבור. מוזגים מעט מן

הנוזל החם לתוך החלמונים לצורך השוואת טמפרטורה ומחברים. מערבבים

מעל אש נמוכה עד להסמכה את הקרם שקיבלנו יוצקים על הבסיסים המוכנים בצורה שווה ומניחים בקירור.

קצף מרנג:

מצרכים לקרם לימון:

Exit mobile version