עם השנים, החושים שלנו הולכים ונחלשים; הראייה פתאום לא ברורה, אנחנו מוצאים עצמנו מתאמנים בכדי לשמוע צלילים וקולות, וכו'. כשמדובר בחוש השמיעה ואדם מוצא עצמו זקוק לרכישת מכשירי שמיעה מחיר לא חייב להיות פרמטר קריטי במיוחד, שכן כשמדובר בבריאות שלנו, המחיר הוא הדבר האחרון שצריך לעניין אותו. המטרה היא לאזן את החושים שלנו שנחלשו, לסייע לעצמנו לחיות את חיי היום יום שלנו בשלווה ובשגרה ככל האפשר, מבלי לחוש אי נוחות מסוימת.
איכות מנצחת של מכשירי שמיעה מחיר שווה לכל אדם
לאחר בדיקת שמיעה, יבין הרופא המקצועי איזה מכשיר שמיעה עליו להתאים למטופל שלפניו. כך, כשבוחרים מכשירי שמיעה מחיר הוא לא הקריטריון שיקבע באיזה דגם תבחרו והוא בוודאי לא החשוב ביותר. העניין הוא שמחירי המכשירים משתנים בהתאם לפיצ'רים והאפשרויות של כל אחד מהם, כשנקודת המוצא היא שלא כל מכשיר יתאים לכל אחד. עם זאת, ישנם פיצ'רים מיוחדים שכל אחד יוכל ליהנות מהם:
- זיהוי רעשים – מכשירי השמיעה במאה ה-21 מסוגלים לסנן רעשים פתאומיים וחזקים מידי. המשמעות היא, שאדם שאינו לקוי שמיעה היה כנראה מזנק בפחד כשהאלמנט הכבד בצד השני של החדר בעוד אדם לקוי שמיעה יזהה את הרעש, אך מכשיר השמיעה יעדן מעט את רעש הנפילה כך שהוא לא יפתיע או יהיה חזק מידי.
- מכשירי שמיעה אלחוטיים – בדומה לכל טכנולוגיה אחרת בימינו, גם מכשירי השמיעה הולכים ונעשים קטנים יותר. אם בעבר מכשירי השמיעה היו מסורבלים, כבדים ובלתי ניתנים לפספוס, הרי שכיום המכשירים קטנים מאוד, בלתי נראים ובוודאי לא מורגשים. כך, לקוי שמיעה שמעוניין להמשיך בשגרה מבלי למשוך תשומת לב, יוכל לעשות זאת בקלות.
- הגנה מפני רוחות – קיימים כיום מכשירי שמיעה מתקדמים בעלי יכולת סינון רוחות. כלומר, גם אם נושבת רוח חזקה מאוד, אפשר לכוון את המכשיר כך שרעש הרוח לא יפריע למהלך השיחה. לו רק בעלי המכשירים הסלולריים שאינם לקויי שמיעה היו יכולים ליהנות מאפשרות כזו!
- ואפרופו סלולר – כיום מכשירי השמיעה מחוברים לאפליקציות מיוחדות אותן ניתן להתקין במכשיר הסלולרי. כך, בלחיצת כפתור אחת ובכל רגע נתון, יכול לקוי השמיעה לקבוע תדרים שונים, להתחבר לשירותים, לכוון את המכשיר כך שיתאים לסביבה בה הוא נמצא, לנהל שיחת טלפון ועוד.
ועדיין, כמה כל זה עולה?!
התשובה, תלויה בכם ובהעדפות האישיות שלכם. אם אתם מוצאים עצמכם זקוקים לרכישת מכשירי שמיעה מחיר כנראה כן מטריד אתכם, למרות הכל. ודאי תשמחו לדעת שבמקרים שונים קופות החולים כן לוקחות חלק בתשלום על מכשירי השמיעה ותיקונם, תלוי בהסדרי הקופה אליה אתם שייכים. בכל מקרה, ההמלצה הטובה ביותר שנוכל לתת היא כמובן לא להתפשר, לבדוק בדיוק מה מגיע לכם ולהעניק לעצמכם את האפשרות ליהנות מאורח חיים מלא.