Site icon מקומון רמת גן

כל הדרכים להכין דג סלמון

אפשרויות ההכנה הקיימות לדג סלמון הן רבות ומגוונות ומציעות מנעד רחב של סגנונות בישול אשר למעשה מביאים את טעמו הייחודי של הדג לקדמת הבמה ומדגישים את טעמו העדין והעשיר. לפניכם מספר שיטות פופולריות במיוחד להכנת הדג הוורדרד.

צלייה בתנור

סלמון בתנור הוא אחת השיטות הקלסיות, הנפוצות והפשוטות ביותר להכנתו של דג הסלמון. ניתן למרוח את הדג עם שמן זית, חמאה ולימון, ולהוסיף גם עשבי תיבול להעשיר את טעמו למשל, תימין, שמיר, פטרוזיליה וכמובן מלח ופלפל שחור. מי שמעדיף טעמים אסייתיים או מתקתקים יכול לשלב חרדל עם סויה ודבש.

טיפ מועיל: יש לעטוף את הדג עם נייר כסף כדי לשמור על הלחות והעסיסיות שלו או לחילופין לאפות אותו ללא נייר כסף לקבלת קריספיות קלה מעל.

צילום: freepik

בישול בסו-ויד (Sous Vide)

בישול מסוג זה מציע למעשה בישול מאוד מדויק בלחץ נמוך, כאשר הדג מתבשל בתוך שקית ואקום השוכנת בתוך מים בטמפרטורה מדויקת. והתוצאה? דג עסיסי שאחיד במרקמו והוא פשוט נמס בפה.

טיפ: לאחר הבישול בסו-ויד, אפשר לצרוב אותו מעט במחבת עם שמן זית כדי להוסיף לו מרקם פריך.

גריל

באופן כללי כל מה שצולים בגריל הוא טעים, ובאופן פרטני גם צליית סלמון על גריל מעניקה לו טעם מצוין עם קריספיות קלה. ודאו שאתם משמנים את הדג היטב כדי שלא ידבק אל רשת הגריל.

טיפ: חובבי הטעמים המתוקים אשר רוצים להעשיר את המנה מוזמנים למרוח על הדג שכבה של סויה, סירופ מייפל או טריאקי וליהנות מטעמים מתקתקים ומעט מלוחים לצד קרמול נאה ביותר.

freepik

טיגון במחבת

סלמון צרוב הוא הדבר! בכמה דקות בודדות בלבד על מחבת חמה עם מעט שמן או חמאה, יתקבל נתח סלמון קריספי במיוחד שאינו פוגע בעסיסיות הדג מבפנים. תוכלו לשלבו עם עשבי תיבול טריים ושום כתוש ובאמת להתענג על טעמים מעולים.

טיפ: הקפידו לטגן את הדג מעט זמן כדי שלא יתייבש ויאבד מעסיסיותו.

אידוי

סלמון מאודה הוא סלמון אשר הלחות שלו נשמרת היטב. ניתן לאדות אותו במכשירי אידוי המיועדים  לכך או מעל סיר של מים רותחים ונייר אפייה.

טיפ: אם אתם רוצים לקבל קשת טעמים יוצאת מן הכלל הוסיפי למי האידוי ג'ינג'ר, למון גראס ושום ולא תאמינו איזה ניחוח וטעם עדין יקבל הדג.

freepik

עישון

העישון מעניק לדג טעם עמוק ומורכב. ניתן לעשן אותו בסגנון של עישון קר או עישון חם. העישון הקר יפיק לכם דג מעט נא, ואילו העישון החם יבשל אותו ויעניק לו טעם עשיר של נתח מעושן אך עדין.

טיפ: שלבו במעשנה שלכם עצים בעלי גוון של דובדבן או מייפל כדי להוסיף ייחודיות לטעם הדג.

קרפצ'יו או סשימי

מאכלים רבים מכינים בסגנון נא אשר אינו פוסח גם על הסלמון. ניתן להכין ממנו קרפצ'יו של פרוסות דקיקות המוגש בשמן זית, לימון ועשבי תיבול. או לחילופין סשימי שבו הסלמון הנא נחתך לפרוסות עבות יותר ומוגש עם רוטב ווסאבי, סויה וג'ינג'ר כבוש.

טיפ: הקפידו להשתמש בסלמון טרי ואיכות שרמת ניקיונו גבוהה במיוחד.

pixabay

בישול ברוטב

כמה כיף לעטוף נתח סלמון עסיסי ברוטב משובח. זה יכול להיות רוטב שמנת עם פטריות או בכלל רוטב עגבניות פיקנטי שיעורר לכם את כל החושים. הרוטב מעניק לסלמון עומק של טעמים שכאשר משלבים בה אורז היא פסטה היא פשוט מנה מושלמת.

טיפ: הכינו רוטב של שמנת עם פטריות או עם עשבי תיבול, ורוטב עגבניות חריף ופיקנטי או עגבניות עם בזיליקום ושום.

Exit mobile version