מרבית מהאזרחים הם שומרי חוק, והם אינם רגילים להגיע אל חקירה משטרתית ועל כן אם גם אתם (מכל סיבה שהיא), זומנתם לחקירה במשטרה, נכון שתתכוננו אליה ככל האפשר וזאת על מנת להימנע מטעויות שעתידות לעלות לכם ביוקר.
בהתאם לסטטיסטיקות, אדם אחד מכל חמישה אזרחים יגיע במהלך חייו אל תחנת המשטרה בליווי או ללא ליווי של עורך דין פלילי לחקירה. במהלך החקירה המשטרתית, יבנה התיק הראייתי כנגד החשוד וזאת על מנת להשיג תשתית ראייתית, שתצדיק הגשת כתב אישום ובמידת הצורך הרשאה ועל כן יש להיוועץ בטרם עת עם עו"ד פלילי שינחה וידריך אתכם כיצד להתנהל במהלך החקירה.
לאיזו חקירה מזמנים אתכם?
השלב הראשון בדרך לחקירה המשטרית, היא להבין את סוג החקירה שאתם עתידים לעבור. סוגי החקירות נחלקים לשניים, האחד היא חשד בדבר ביצוע עבירה כנגדכם ואילו הסוג השני הוא מתן עדות כעדי ראייה במהלך ביצוע עבריה של צד שלישי. כל עוד אתם חושדים כי התשובות שלכם עלולות להפליל אתכם – בכל אחד משני סוגי החקירות, אתם יכולים לשמור על זכות השתיקה, אך במידה ואתם משמשים כעדים ותשובותיכן אינן מסכנות אתכם בהפללה עצמית, אתם מחויבים לענות על כל שאלה שתשאלו.
הכירו את הזכויות שלכם
כחשודים בביצוע עבירה, עומדת לרשותכם זכות השתיקה אשר מצד אחד אינה מפלילה אתכם אך מהצד השני מחזקת את החשד כלפיכם – דהיינו חיזוק לראיות התביעה כנגדו. הזכות השנייה והחשובה לא פחות, היא זמן להיוועצות עם עורך דין פלילי בתל אביב או בכל אחת מהערים ברחבי הארץ. אם נעצרתם במפתיע, חשוב להגדיר לשוטר כי אתם מעוניינים לשתף פעולה אך רק לאחר היוועצות עם עו"ד ובמידה ואתם מוזמנים לחקירה, יש לקבל מעורך הדין שלכם יעוץ מקצועי בטרם עת בין אם זהו עו"ד אזרחי ובין אם זהו עורך דין צבאי.
אל תודו לפני שתתייעצו
פעמים רבות מחליטים הנחקרים להודות בביצוע עבירה גם אם הם לא בצעו אותה וזאת בשל הלחץ בו הם נמצאים. קחו בחשבון כי הודאה באשמה היא הראייה הכי חזקה ועל סמך הודאה זו ניתן לבסס את הרשעתכם. הרבה לפני שאתם מחליטים להודות באשמה, התייעצו עם עורך הדין שלכם וקבלו ממנו הנחיות מדויקות באשר לדרך הנכונה בה עליכם לנהוג בחקירה.
לסיכום – אם הגעתם למעמד הלא נעים בו אתם עתידים להגיע (או שבמפתיע) הגעתם אל חקירה, התייעצו עם בעל מקצוע מוביל בתחומו וזאת כדי למזער נזקים בהווה ובעתיד.
למאמרים נוספים בתחום הפלילי לחצו כאן